Tízezrek élvezték azt, ahogy FÉNYBE borul Pécs a hétvégén

Elképesztő látvány, óriási tömeg és végül hatalmas siker – erről szólt a hétvége Pécsen, Magyarország első Zsolnay Fényfesztiválján.

Még a világhírű ausztrál énekesnő, Natalie Imbruglia is elájult a várostól, amikor meglátta, hová is érkezett. Legalábbis, ha hinni lehet a saját Facebook oldalának. Ott ugyanis ezt írta:

hirdetés

Vagyis ez az egyik leggyönyörűbb hely, ahol eddig fellépett.

Az országosan is egyedülálló, igazán különleges fesztiválon egyébként 150 ingyenes program várta a pécsieket és mindazokat, akik a városba látogattak. Ez utóbbiakból akadt bőven, több tízezren ámultak a látványon.

Íme 1 percben a szombati hangulat

– Mindig is éreztük, hogy hatalmas lehetőség van Pécs 2000 éves történelmének interaktív bemutatásában, és nagy öröm számunkra, hogy ezzel a fesztivállal bebizonyítottuk: Pécs ideális helyszín történelmi játékok, fesztiválok számára – nyilatkozta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Theater_Tol

Nemcsak a Székesegyház borult fénybe, hanem 24 helyszínen folyt párhuzamosan a kreatív fényfestés: a belvároson végigsétálva bármerre néztek a látogatók, rácsodálkoztak az alkotásokra, hiszen a megszokott épületek helyett lenyűgöző, új arcát mutatta a város.

Az éjjeli fényfestés mellett hatalmas népszerűségnek örvendtek a nappali történelmi programok is, de nagy sikert arattak az utcaszínházi és cirkuszi produkciók is. Közülük is kiemelkedett a belga Theater Tol előadása, mely során angyalok röpültek át a Széchenyi tér felett, több tíz méter magasan.

fenyfestes_Szinhaz_ter

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter