Tízmilliárdos pécsi útfelújítás jön – a Strabaggal

Mészáros Lőrinc üzlettársának cégét viszont kizárták a pécsi pályázatból!

Tízmilliárdos útfelújítást tervez Pécs, erről már írtunk korábban is, most viszont

hirdetés

megvan a nemzetközi közbeszerzés nyertese is,

ami a Strabag – derült ki az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből.

Három ajánlat érkezett a nyílt eljárásra, a pécsi közgyűlés határozatában az olvasható, hogy ebből kettőt nyilvánított érvényesnek az STR Pécs 2020 Konzorciumét (Strabag) és a Swietelsky Magyarország Kft-ét. A harmadik pályázatot, a Duna Aszfalt Kft-ét érvénytelennek találta grémium – számol be erről a ZOOM.hu. Érdekesség, hogy az utóbbi cég a Mészáros Lőrinc üzlettársaként emlegetett Szíjj Lászlóé, akinek a cégei az Átlátszó összesítése szerint konzorciumi partnereikkel együtt 160,2 milliárd forint értékű állami megbízást kaptak március végéig.

Pécsett ez most nem jött össze!

A pécsi tízmilliárdos munkát tehát az STR Pécs 2020 Konzorcium végezheti el, velük köt keretmegállapodást Pécs.

A Strabag Pécsen nem ismeretlen, részt vett többek közt az utóbbi években a Magasház lebontásában (a Land-Bau Kft-vel konzorciumban), a húszmilliárdos Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Programban (a G-nap előtti Közgéppel), és a 15 milliárdba kerülő 400 ágyas klinika felújításában is – emlékeztet a lap.

A közgyűlés határozata szerint, csak abban az esetben indulhat el a munka, ha az önkormányzat pályázati forráshoz jut. Azt is kikötik, hogy a megállapodás alapján megrendelendő munkák összértéke nem haladhatja meg a pályázati forrás értékét. Tehát csak annyi munkát lehet megrendelni, amennyi pénz befutott.

(via ZOOM.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter