Több ezer tonna fertőzött fagyasztott zöldség lehetett a magyar üzletek polcain

Egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy mennyi lisztéria baktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldséget kellett visszahívni – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatóhelyettese hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Nagy Attila szerint a gyártó Greenyard vállalat magyarországi készlete önmagában több ezer tonna volt. Ebből kaptak a nagy áruházláncok, amelyek már visszahívták a zöldségeket.

A fertőzött zöldségekről, illetve hogy melyik üzletek, mely termékeket hívták vissza, EBBEN a cikkben írtunk részletesen.

Fagyasztott zöldséget vásárolt az Aldiban, Pennyben vagy a Tescoban? Meg ne egye!!! – OK!PÉCS

A termékek pontos listáját ITT találja.

Elmondta azt is, a fagyasztott zöldségeknél nagyon fontos, hogy a hőkezelési útmutatót betartsák a fogyasztók, ha ezt megtették, akkor nincs ok az aggodalomra.

A lisztéria hasmenéssel, lázzal járó influenzaszerű tüneteket okoz általában a fertőzött termék elfogyasztása után egy, vagy maximum tíz nappal. Ugyanakkor hosszabb lappangási idő is elfordul, s ilyenkor 70-80 napig nem okoz tüneteket – tette hozzá.

Magyarországon a szennyezett termékek megbetegedést egyelőre nem okoztak.

( via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter