Több lesz-e parasztvakításnál a led fényben úszó pécsi TV-torony?

Arra voltunk kíváncsiak, ennyivel kell-e beérnie a pécsieknek?

Toronylázban ég a város egy része, ugyanis a napokban tesztelték a TV-torony led világítását. Az is kiderült, szavazni is lehet majd arról, hogy milyen színű legyen (akár naponta) Pécs egyik jelképe.

hirdetés

tv torony kicsi gif

Csizi Péter, fideszes országgyűlési képviselő nevéhez kötődik ez az egész, másfél éve dolgozik ezen. Legutóbb májusban beszélt arról a sajtónak, hogy közel 80 millióba kerül a díszkivilágítás, és a Harman már javában gyártja a speciális, vezérelhető fénycsöveket is.

Parasztvakítás vagy tudatos fejlesztés?

Ez fontos kérdés, és nagyon nem mindegy a válasz sem. Önmagában ugyanis a színpompás TV-torony messziről ugyan jól mutat, de nem sok értelme van. Korábban az önkormányzat beharangozta, hogy 500 millió forintból fogják drámaian átalakítani a TV-tornyot és a környékét.

Drámaian átalakítanák a TV-torony környékét!!! – OK!PÉCS

Mutatjuk, miről van szó.

Most rákérdeztünk Páva Zsoltra, hogyan állnak ezzel, az utóbbi időben ugyanis túl nagy volt a csönd a projekt körül.

– Már a megvalósítási fázisban vagyunk, a szükséges pénz is megvan. Idén év végére lesz meg a kivitelező, addig tart a közbeszerzés, jövő tavasszal pedig elindul a tényleges munka is a Misina tetőn – közölte az OK!PÉCS érdeklődésére a polgármester.

A négy legfontosabb cél:

  • Látogatóközpontot alakítanak ki a Misina Étteremből, ahol kiállítás is lesz, sőt az épület tetején télen egy 710 m2-es jégpálya, nyáron étterem terasszal és minigolf pálya virít majd.

  • A teljes környéket rendbeteszik, felújítják és lesz felnőtt- és gyermekjátszótér is.

  • A TV-torony kilátó részét is felújítják (ezt a pályázat értelmében az üzemeltető végzi majd el), és ha mindez nem lenne elég, akkor

  • alaposan ki is világítják az egész tornyot, hogy éjjelente fáklyaként világítson a sötétségben.

Tehát ez utóbbi folyik most.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter