Több mint 2 milliárdért fog üres ipari csarnokokat építeni Pécs

Számszerint hármat. A pénzt pályázatból biztosítják, az úgynevezett TOP-on (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keresztül.

Három ipari, illetve üzemcsarnokot építene Pécs, összesen valamivel több mint 2 milliárd forintból – a pénzt már megkapta a város. A Déli Ipari Parkban (DIP) két csarnokot húznának fel, míg a Pécs Ipari Parkban (a Mohácsi út Üszög-pusztai körforgalmi csomópontja mellett) egyet.

hirdetés

A DIP-ben építenének egy kb. 2000 négyzetméteres ipari csarnokot és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítményeket, illetve egy több ezer négyzetméteres ipari csarnokot is, míg a Mohácsi út Üszögpusztai körforgalmi csomópontja mellett egy másik üzemcsarnokot, úttal és kiszolgáló épületekkel.

Ezeket aztán bérbeadná az önkormányzat a saját cégének, vagyis a Pécsi Vagyonhasznosítónak.

Az építési láz célja, hogy ha lesz befektető, akkor annak már konkrét, közművesített helyet és kész csarnokot tudjanak ajánlani, amellyel a befektető komoly pénzeket spórolhatna meg. Szintén cél az építésekkel

“a város gazdasági alapjainak stabilizálása és erősítése, ezen keresztül a foglalkoztatottsági szint javítása, közvetve tehát a belső kereslet élénkítése és ezen keresztül a helyi fogyasztási szint ösztönzése”

– áll a hivatalos dokumentumokban.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter