Több mint húsz építész szállna be az új pécsi Vásárcsarnok építésébe

Egyelőre még értékelik a beadott terveket és csak novemberben hozzák ezeket nyilvánosságra az önkormányzatnál. Jó esetben jövőre elkezdődhet az építkezés is.

Új, modern és nagy Vásárcsarnokot álmodtak meg Pécsre, az önkormányzat a nyáron írta ki a tervpályázatot. A beadási határidő két hete járt le. Mint azt Girán Jánostól, Pécs egyik alpolgármesterétől megtudtuk, az új pécsi vásárcsarnok tervpályázati kiírására hatalmas volt az érdeklődés. Több mint húsz pályázat érkezett a beadási határidőig.

hirdetés

– Az elbírálási folyamat még jelenleg is tart, ugyanis számos kérdést fogalmaztunk meg a pályázók felé. A bírálatot követően, várhatóan novemberben meg is lehet nézni a pályamunkákat, a végeleges tervek elkészítése előtt pedig széles körű egyeztetést szeretnénk lefolytatni a pécsiekkel is – magyarázta Girán.

Egyelőre úgy néz ki, hogy az új, kb. 3000-3500 négyzetméteres Csarnok a jelenlegi déli szomszédságában, a Zólyom utca déli oldalán fekvő üres – de magántulajdonban lévő –  telken lenne.

Az önkormányzatnál úgy számoltak, hogy 150-200 millió lehet a tervezés költsége és kb. 3 milliárd az építésé, igaz ebben benne van a környék (terep)rendezése is.

A beérkező terveket egy 10 tagú zsűri értékeli, amelynek tagja Páva Zsolt polgármester és Csaba Ders városi főépítész, de szakmai szervezetek is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter