Több száz ember adatait kérték ki a Facebooktól a magyar hatóságok

A magyar hatóságok 185 esetben, összesen 224 felhasználó adatait kérték ki a Zuckerbergtől, de csak 36%-ban tettek ennek eleget.

A Facebook összesítése szerint a világ kormányai 2015 első hat hónapjában 41 214 adatigénylést adtak be, amelyekben Facebook-felhasználók után kutakodtak. Ez 18 százalékkal magasabb, mint az előző év második felében benyújtott 35 051 kérelem – írta az MTI, majd írta az Index.

hirdetés

A Facebook jelentéséből az is kiderül, hogy az idei év első felében 20 568 bejegyzést töröltek a közösségi hálóról törvénysértés miatt, ami mintegy kétszerese az előző fél évi adatnak. Az adatigénylések nagy része, több mint 60 százaléka az Egyesült Államok hatóságaitól érkezett, de a francia, a német és a brit hatóságok is relatíve gyakran kértek információkat a közösségi oldaltól – írja a lap. A legtöbb adatigénylés bűnügyekhez kapcsolódik – közölte a cég.

A magyar hatóságok a Facebook összesítése szerin 185 esetben, összesen 224 felhasználó adatait kérték ki, és a cég ezen igénylések 36 százalékában szolgáltatott információt.

(via Index)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter