Több száz embert vár Pécsen a Momentum

Március 30-án Pécsett tartanak fórumot, avagy terápiás beszélgetést – ahogy a sajtó egy része nevezi ezeket. A vadiúj párt elárulta azt is, hogy az önkormányzati választásokon is indulni akarnak.

Az időpont már biztos (március 30.), a helyszín viszont még kérdéses, hogy pontosan hol is tartja majd Magyarország Legújabb Pártja, vagyis a Momentum Mozgalom (MoMo) a fórumát.

hirdetés

Azt mindenesetre sikerült megtudnunk Papp Gergő sajtóreferenstől, hogy számos pécsi tagjuk van, és sok hívást kapnak a városból. Több száz embert várnak a pécsi beszélgetésre is, mert az a tapasztalatuk, hogy a nagyobb városokban ennyien kíváncsiak rájuk így elsőre.

Szavazóbázisuknak elsősorban az egyre több bizonytalan szavazót tekintik, illetve “az önmagát lejárató baloldalból kiábrándult szavazók mellett a Jobbikból és a Fideszből kiábrándultakat” is.

Pécsen is indulnak majd a választáson 2019-ben

Sikerült megtudnunk azt is, hogy bár első megmérettetésnek a 2018-as országyűlési választást tartják, utána a 2019-es EP, valamint az önkormányzati választásokon is részt vesz a Momentum. Tehát Pécsett is állítanak majd jelölteket.

Most is nagyban elemzik a korábbi, választási adatokat és eredményeket, egy csapat dolgozik azon, hogy felkészüljenek a választásokra.

Momentum

Na, de hogyan kommunikálnak az emberekkel?

A MoMo egyelőre nem tart attól, hogy gond lehet a kommunikációval, azaz hogy nem jutnak el az emberekhez.

– A kormány propagandamédiája próbálja leuralni az egész országot. Amiben viszont erősebbek tudunk lenni a kormányoldalnál, az az, hogy személyesen megyünk el, és beszélgetünk a helyiekkel a helyi problémákról. Ha van egy párt, amelyik nem csak megmondani akarja Budapestről, hogy mit kell csinálni, hanem kérdez, arra előbb-utóbb a választók is felfigyelnek – mondta Papp Gergő.

Ez tehát a stratégia eddig, és láthatóan igen szervezetten használják a közösségi médiát is (és úgy általában is az online “világban” ügyesen mozognak), amit a nagy pártok – és politikusaik –  többnyire nem kezelnek elég jól és a trendeket sem ismerik, vagy képesek követni megfelelően. Bár egyelőre csak 46 ezer követője van a Momentumnak a Facebookon, ami édeskevés, de nem szabad elfelejteni, hogy ez mindössze pár hét alatt jött össze.

(Fotók: Momentum Facebook)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter