Több száz katonát és rendőrt vezényeltek a horvát határhoz

Ezt Orbán Viktor jelentette be péntek reggel a Kossuth rádióban és azt is, hogy már épül a 41 kilométeres kerítés a horvát-magyar határon.

Péntekre virradó éjszaka megkezdődött az ideiglenes műszaki határzár építése a magyar-horvát határon, a kerítést 41 kilométeren építik ki, és az első védvonal még a nap folyamán el is készül – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

hirdetés
Építik!

Építik!

“Ugyanazt az akciót kell végrehajtani, mint amit végrehajtottunk a szerb-magyar határon” – mondta a kormányfő, közölve, hogy több száz rendőrt és katonát vezényeltek a magyar-horvát határhoz.

Orbán Viktor arról is beszélt a rádióinterjúban, hogy a magyar hatóságok már fogtak terroristát. Mint fogalmazott, “tudjuk, kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást szerb területről”.

Az illegális bevándorlás európai kezelésével kapcsolatban azt mondta: ma minden erőt arra kell összpontosítani, hogy az illegális bevándorlás utánpótlását megszüntessék, meg kell szakítani ezt “az üzleti láncolatot”.

(Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter