Több százmillióval tartozik a pécsi Zsolnay Gyár

Hiába rendezte ugyanis a többségi tulajdonos az eddig adósságot, az nem szűnt meg, csak átalakult. A Zsolnay most is több százmillióval tartozik, csak éppen Bachar Najarinak – derítette ki a Pécs Újság.

Komoly bajban lehet a Zsolnay Gyár – sejteti a Pécsi Újság, ugyanis több százmillióval tartozik – csak éppen már nem az önkormányzatnak, az államnak vagy pénzintézetnek, hanem Bachar Najarinak.

hirdetés

400 milliót fizet ki a Zsolnay gyár tulajdonosa – OK!PÉCS

A gyár többségi tulajdonosa Budapesen jelentette be, hogy ügyvédi letétbe helyezte azt a több százmillió forintot, amivel az MFB-nek tartozik a cég – egy 7-8 évvel ezelőtti hitel miatt. Most azt várja Bachar Najari, hogy a kirendelt vagyonfelügyelő szedje a sátorfáját, a Kormány pedig szüntesse meg a “csődvédelmet”.

A lap annak járt utána, hogy “mibű” fizethette ki Najari azt a közel 500-600 millió forintot, amiről júliusban még nagyszabású sajtótájékoztatót is tartott. Végül arra jutottak, hogy idén nyáron eladta a háromszintes, exkluzív budai villáját, amit egyébként a híres Simándi József operaénekes örököseitől vett a szír származású befektető még 2011-ben. A nyilvános tulajdoni lap szerint ugyanis az épület új tulajdonosa már egy libanoni származású üzletember.

Ezzel nem is lenne különösebb gond, de a lap szerint a Zsolnay tartozását tagi kölcsön formájában rendezhette Najari. Ez viszont azt jelenti, hogy most neki tartozik a gyár, ráadásul akár kamatokkal együtt. A tagi kölcsönt pedig akár tárgyi eszközök (a cég tulajdonában lévő dolgok, ingatlanok) átadásával is ki lehet egyenlíteni – írja a lap.

(via Pécsi Újság)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter