Több százan a pécsi szégyenfalon! Ön is köztük van?

Több száz pécsi magánszemély és cég került ki az önkormányzat szégyenfalára. Azok kerültek fel a listára, akik tartoznak a városnak, akár csak 50 ezer forinttal. Számos meglepetést tartogat a lista.

Pécsnek tetemes, a legutóbb nyilvánosságra került információk szerint 7,5 milliárdos hiánya van, plusz az önkormányzati cégeké. Radikális lépésre szánta el magát az önkormányzat, hogy csökkentse ezt a számot: vasárnap

hirdetés

nyilvánosságra hozták azoknak a magánszemélyeknek és cégeknek a nevét, akik akár csak 50 ezer forinttal is tartoznak a városnak.

Mindezt az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) tudatta a sajtóval, akik szerint

“a jelentős pénzhiány mára elérte azokat a szervezeteket és cégeket, akik közösségi vagy fontos városüzemeltetési feladatokat látnak el, hisz ezeket az önkormányzat nem tudja kifizetni. Lassan ellehetetlenülnek ezen szervezetek és a város működése.”

Az ÖPE szerint tehát nyilvánosságra kell hozni azoknak a nevét, akik tartoznak, és ezt kérték is az önkormányzattól, amely igent mondott.

hirdetés

A listán nem csak az adósok nevei szerepelnek, hanem a pontos lakcímük is, valamint az, hogy fillérre pontosan mennyivel tartoznak a városnak.

Számos meglepetés van a szégyenfalon: neves ügyvéd, ügyvédi iroda, építőipari vállalkozás, ingatlanos, vendéglátós, tanár vagy éppen orvos.

És vannak persze ismerősen csengő cégek is, mint például Matyi Dezső (volt vagy jelenlegi) érdekeltségébe tartozó cégek; a Magasházat (és még számos értékes ingatlant) 2008-ban megvásárló “spanyol” cég; a Pécsi Vízmű környékén seftelő cégek, stb.

Az ÖPE egyébként össze is adta a számokat és kiderült, a listán szereplő 800 magánember, és 450 cég

összesen közel egymilliárd forinttal tartozik a városnak.

És ebben nincsenek benne az önkormányzati bérlakásban élők tartozásai, akik a szervezet szerint további 900 millió forinttal lógnak Pécsnek.

UPDATE: Aki fizet, lekerül a listáról

Megkerestük a hírrel kapcsolatban a városházát. Közölték az adózás rendjéről szóló törvény alapján közzétehetik az érintett adósok minden adatát.

Hangsúlyozták, aki időközben rendezi a tartozását, azt egy héten belül leveszik a listáról.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter