Több százan védték a pécsi iskolát

Körülbelül ötszázan, szülők, diákok és tanárok fogták egymás kezét és “ölelték át” a PTE 1. számú gyakorló iskoláját. A napokban ugyanis kiderült, lehet, hogy a suli átkerülne a KLIK-hez!

Az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára rövid levélben közölte a napokban PTE rektorával, hogy átadnák az egyetem gyakorlóiskolájának fenntartását a Klik-nek. Az egyetem döbbenten áll az egész előtt, nem is igen örülnek az ötletnek. A szülők és a tanárok hasonlóképpen éreznek.

gyakorló3

Pécs egyik legrégebbi, igen magas oktatási színvonalat felmutató iskolájáról van szó egyébként, ahol nagyon magas a tovább tanulók aránya.

Szerdán körülbelül ötszázan: szülők, diákok és tanárok fogták egymás kezét és “ölelték át” a sulit.  Ők ugyanis nem szeretnék, ha az iskola a KLIK-hez kerülne.

Kedden egyébként a felsőoktatásért felelős államtitkár azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy az lesz, amit az iskolák akarnak. Vagyis, ha nem szeretnének a KLIK-hez kerülni, akkor nem fognak. A mai demonstrációból viszont az látszik, hogy ezt egyelőre nem veszik készpénznek Pécsen!

gyakorló2

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter