Több tucatnyian mennek Pécsről is a Pride-ra szombaton

Összetartó meleg közösség van Pécsett, együtt készülnek a hétvégére is. Eddig hatvanan jelezték, hogy szívesen mennének a Meleg Büszkeség Napi felvonulásra – közölte lapunkkal az egyik főszervező.

Bár megosztja a pécsi melegeket (is) a Pride, és sokan nem értenek egyet azzal, ha “indokolatlanul harsány” a menet, mégis szívesen mennek, mert szerintük ez az egyetlen olyan alkalom, amikor

hirdetés

“büszkén vállalhatjuk, mégha csak egy tömeg részeként is azt, hogy kik vagyunk, és jó érzés olyanokkal lenni, akik hasonlók, mint mi”

– magyarázta lapunknak az egyik főszervező, nevezzük Szilárdnak (nem ez az igazi neve), aki szerint ez a harsányság már nem jellemző.

Pécsről – egy zárt facebook csoporton keresztül, illetve az egyik szórakozóhely segítségével – szervezik a csapatot, eddig hatvanan jelezték, hogy szívesen elmennének.

– Néhányan a vonatot választották, de azt a nagy többség egyből kilőtte az öt órás menetidő miatt. Magánautókkal, illetve kisbuszokkal megyünk, talán sikerül bérelnünk egy nagyobb buszt is, de ez még nem biztos – meséli Szilárd, aki szerint egyébként Pécs kifejezetten “melegbarát hely”.

– Talán a sok fiatal miatt van, de

Pécs nagyon jó hely, nem tapasztaltam elutasítást sehol. Nyílt és agresszív támadás sose ért még engem vagy az ismerőseimet, amiért mások vagyunk,

de nem is teszünk olyat, ami kirívó vagy úgymond polgárpukkasztó lenne. Normálisan élünk, és nem érzem magam “másnak”, amiért meleg vagyok – mondja büszkén Edina, aki szintén kiveszi a részét a szevezésből.

Karámban vagy szabadon?

Budapesten eközben nagy erőkkel készülnek a Pride-ra, egyelőre azért küzdenek, hogy a ne legyenek kordonok a teljes szakaszon, ahol a felvonulás lesz. Még az is felmerült, hogy elbontják ezeket, ha a rendőrség ragaszkodik a “karámhoz”, mert a főszervezők szerint az utóbbi években már nem volt durva támadás a felvonulók ellen, ezért szerintük nem indokolt a kordon.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter