Tömegszerencsétlenséget okozott, vádat emelhetnek a sofőr ellen

Szinte az összes utas, köztük gyerekek is súlyosan megsérültek akkor, amikor a sofőr az árokba borította a távolsági buszt még a nyáron. 

A rendőrség befejezte a nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek – közölték.

A tömegszerencsétlenség Pécs és Sellye között történt. A menetrendszerint járó autóbusz a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti útszakaszon tisztázatlan okból az árokba sodródott és felborult.

A helyszínen megállapított adatok szerint a balesetben a buszon utazó 25 emberből 23-an megsérültek, ketten életveszélyes, hatan súlyos és tizenöten könnyű sérülést szenvedtek. A baleset körülményeit a nyomozóhatóság szakértő bevonásával vizsgálta.

Mint azt korábban megírtuk, önként jelentkeztek az orvosok, hogy segítsenek a buszbaleset sérültjein a a PTE Traumatológiai Klinikáján. Tizenegy orvos dolgozott folyamatosan (négy szokott egyébként), többen pedig a saját szabadidejüket feladva mentek be dolgozni a tömegkatasztrófa hírére.

A baleset napján még azt lehetett tudni, hogy a sofőr rosszul lett, ezért történt a tragédia, de a rendőrség tájékoztatásából most úgy tűnik, hogy mulasztás okozta a szerencsétlenséget.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter