Totál kreténben nyomja a pécsi politikai ellenzék

A demagógia legaljára sikerült lecsúszni a csütörtöki Közgyűlésen. Van igazság abban, amit mondanak, de csak akkor, ha nem vesszük figyelembe a törvényeket. Ők kissé megkerülnék. 

Mint azt az OK!PÉCS megírta, összeállt a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és az ÖPE. Kicsit matekoztak és rájöttek, hogyha összeadják az ellenzéki pártokra külön-külön leadott választói voksokat, akkor összesen több jön ki, mint amit a Fidesz kapott egyedül. Ennél nagyobb ötleteik is lettek egyből.

Pénzügyi Ellenőrző Bizottság felállítását akarják, amit ellenzéki elnök vezetne, visszahoznák a részönkormányzatokat és azt szeretnék, hogy akár ketten is frakciót alakíthassanak. A kérés- és javaslatözön alapját az adja – szerintük, hogy rájuk, vagyis az ellenzékre sokkal többen “szavaztak” (24 ezren), mint a Fideszre (16 ezer), amelyik most vezeti a várost.

Közgyűlés08

A dolog ott hibádzik, hogy teljesen értelmetlen összeadni a számokat. A tény ugyanis az, hogy kevés szavazat ment az ellenzéki pártok dobozába külön-külön. Kevesebb, mint a Fideszébe. Ennyi!

Ennek ellenére az ellenzék olyan szintű demagóg érvelésbe és matekba kezdett a csütörtöki Közgyűlésen, hogy azt öröm volt hallgatni. Előkerült természetesen az aránytalan választási tövény is, ami persze nem aránytalan – de hát viszonylag kevesen mélyednek el a törvény szövegében és akarják megérteni.

A bohózat viszonylag gyorsan véget ért, természetesen a fideszes többségű képviselők – némi személyes kioktatás után – lecsavarták az egészet.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter