Totális káosz: az MSZP csináltatott egy esélyes jelölti listát Pécsen is, de azon nem a saját emberük neve van!

Pécsen ugye a megegyezés szerint a DK-t, illetve Mellár Tamást támogatja az MSZP-P. De nagyon nem ezt írták bele az újságjukba, nem is engedik terjeszteni most.

A Népszava különszámát osztogatta volna az MSZP az utolsó napokban, mivel abban szerepelt egy esélyes demokratikus jelölteket felsoroló térkép. Több választókerületben azonban olyan nevek szerepelnek, amelyeket nem akarnak a szocialisták reklámozni. Így a kinyomtatott újságok terjesztését leállították. De az Index mégis megszerezte.

hirdetés

Az MSZP az utolsó két hétben akart beszállni az esélyesek listája nevű játékba, és csináltatott is egy térképet, amelyet a Népszava különszámaként az utolsó napokban szórtak volna szét szerte az országban. Ezt a Népszava-mellékletet azonban nem fogják megkapni az ellenzéki választók az Index információ szerint,

az MSZP ugyanis már a lapok kinyomtatása után visszavonta az újság terjesztését.

Az újságok tehát az MSZP-irodákban most halmokban állnak, de utcára nem vihetik, postaládákba nem dobálhatják az aktivisták. Ennek ellenére az Indexhez eljutott egy példány, így ki lehetett deríteni, mi vele a politikai probléma. Ez pedig az esélyes ellenzéki térkép.

Az nem meglepő, hogy a 106 esélyes jelölt között nincs jobbikos, hiszen Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lenácizta a jobbikosokat, Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök pedig arról beszélt, hogy a jobbikosokra adott szavazatok a “kukába mennek”. A lista tehát a demokratikus oldal jelöltjei közül válogat, ám első ránézésre is van pár furcsa név az esélyesek között.

Pécsen az LMP-s Hohn Krisztinát hozzák ki esélyesnek. Naná, hogy ebben a választókerületben is DK-s jelölt van, Nagy Ferenc.

Mohácson szintén LMP-st ajánlanak, Bosnyák Andrást. Az MSZP pedig papíron ugye a DK-s Lukács Jánost támogatja.

A térképnél feltüntették, hogy a Publicus közvélemény-kutató cég szerint ők a “demokratikus oldal legesélyesebb jelöltjei”. A Publicus vezetője, Pulai András az Indexnek megerősítette, hogy a Vasárnapi Hírekkel kialakított több éves együttműködés mellett a Népszava felkérte a céget, hogy készítsen egy ilyen térképet. (Index)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter