Tovább durvul a Pécs-Najari háború

Ledina Kerámia Kft. néven új céget alapít a pécsi önkormányzat. Nem nehéz kitalálni, miért!

Újabb szakaszába lépett a Pécs-Najari háború, vagyis a pécsi önkormányzat és a Zsolnay gyár többségi tulajdonosa közötti szopató-pingpong. Az okokat egyelőre csak találgatni lehet, ami biztos, hogy korábban jó néhányszor átdobta a palánkon az önkormányzatot Bachar Najari, de a városvezetésnek is voltak váratlan húzásai. A helyzetet az is tovább bonyolítja, hogy a Zsolnay család viszont egy emberként állt ki Páva Zsolt és Pécs mellett, Najarival szemben. Utóbbiak célja ugyanis az – fejtették ki számos alkalommal, hogy “megmentsék és biztos kezekben tartsák a pécsi gyárat”.

hirdetés

Ma úgy határozott a pécsi közgyűlés, hogy céget alapít az önkormányzat Ledina Kerámia Kft. néven. Nem kell túl csavaros eszűnek lenni ahhoz, hogy azt tippeljük: hamarosan ez a cég fogja átvenni a Zsolnay gyárat és a várható, milliárdos megrendeléseket is, vélhetően egy állami irányítású felszámolás után. Azért is tűnik ez az irány esélyesnek, mivel az a Szabó Iván ügyvéd képviseli ebben az ügyben az ökormányzatot, aki anno elfoglalta egy borús hajnalon a Pécsi Vízművet, majd néhány hónappal később Tüke Busz néven alapíttatott egyszemélyes kft-t, ami aztán pár hét alatt átvette a pécsi tömegközlekedés működtetését.

Hoppál Péter szerint több tízmilliárdról van szó

A kulturális államtitkár a napokban megerősítette a HírTV-nek, hogy „Heteken belül jelentős kormánydöntésekre kerülhet sor, amelyek a szecessziós építészeti világ gyöngyszemeiből kiemelnek egy-két felújítandó objektumot. Ezek nem egy-két milliárdos, hanem több tíz milliárdos nagyságrendű építkezések kell hogy legyenek.”

Sajtóhírek szerint a kormány egyik kedvelt építőipari cége, a West Hungária Bau Zrt. venné meg a pécsi Zsolnayt. Ez a cég volt az, amelyik részt vett a Várkert Bazár felújításában, most pedig a társaság építi – egyebek mellett – az MTK-stadiont. A WHB  vásárolta ki egyébként a miniszterelnök vejét a közvilágításban utazó Elios Zrt.-ből.

Szabó Iván ugyanakkor azt mondja, nincs információja arról, hogy ez a cég tett-e vételi ajánlatot, a WHB menedzsmentje pedig nem akar erről nyilatkozni.

Hozzászólások

Facebook

Twitter