Pécs: Trianon előtti vasútvonal építésébe foghat a Kormány

Lázár János országgyűlési képviselő Orbán Viktor miniszterelnöknél járt tegnap, amiről a közösségi oldalán számolt be. Eszerint Pécset is érintő vasútfejlesztést tervez, amire, ha rábólint a Kormány, akkor Trianon előtti közlekedési útvonalakat “állítanának helyre”, amivel komolyan nyerne Pécs is.

A rövid Facebook-bejegyzés szerint Lázár 500 kilométernyi vasútfejlesztésre tett javaslatot a kormányfő számára. A részletek kiderülnek a rövid videóból.

hirdetés

Ha a Kormány rábólint a tervre, akkor 800 milliárd forintos program startolhat el, ami nagyjából 10 év alatt érné el a végét – tudatta Lázár János.

Pécset is bekapcsolja a kormány a kereskedelmi útvonalakba

Korábban írtunk arról, hogy Pécset is érinteni fogja az M9-es autópálya, ami lányegében a Trianon előtti közlekedési állapotokat állítja vissza – első körben autópálya formájában. A vasút lenne tehát a második kör.

A kormánnyal szoros barátságot ápoló Magyar Nemzet szerint így fog kinézni végül az egész pálya:

MN_SABLON

Ezzel Pécs végre komolyan bekerül a hazai, Magyarországon átmenő, illetve a szomszédos déli országokban folyó gazdasági vérkeringésbe, amiből hasznot tud húzni Pécs is, ha van stratégiája. A kormánynak mindenesetre van, mégpedig a Kifektetés Stratégiája.

Ennek célja röviden az, hogy

legalább annyi pénzt be kell hozni külföldről a magyar cégeknek, mint amennyit a külföldi cégek, multik kivisznek Magyarországról. Azaz a magyar kormány célja, hogy külföldön fektessen be, vegyes cégeket hozzon létre a határmenti területeken, ezeket ugyanis a várható eredményeken túl az EU is támogatni fogja, de a kormánynak is lesz erre programja.


hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter