Trükkel verik át a pénzes öregeket Pécsen

A csel oltári baromságnak tűnik, de mégis beveszik. Milliókkal szedik le az időseket a gazemberek. Akik ráadásul szinte mindent tudnak a kiszemelt “pénzeszsákokról”.

Az elmúlt hetekben több idős embertől csaltak ki több százezer forintokat – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

Az elkövetők általában kora hajnalban hívnak fel időseket, majd elhitetik velük, hogy egyik közeli hozzátartozójuk – gyermekük, unokájuk – telefonál éppen. Közlik, hogy balesetet szenvedtek, saját autójukkal kárt okoztak egy nagy értékű autóban, de meg tudtak egyezni, és ezért minél több készpénzre (általában 1 millió forintra) van szükségük.

Azt kérik ezért, hogy a “mama”, vagy a “papa” minden otthon lévő pénzét, és egyéb értékeit is készítse össze, mert érte küldik egy közeli barátjukat, hiszen az ő autójuk totálkáros, nem tudnak közlekedni, és nem tudják elhagyni a baleset helyszínét. Igyekeznek folyamatosan vonalban tartani az öregeket, hogy ne tudjon mást felhívni, és ellenőrizni a történetet, míg oda nem érnek a pénzért.

Eddig már többször is bejött ez a módszer – tudatta a rendőrség, ráadásul kiderült, a csalók igen sok mindent tudnak a kiszemelt áldozatokról.

A rendőrség kéri az állampolgárokat, hogy hasonló telefonhívások esetén mindenképpen ellenőrizzék, hogy a hívás valóban a hozzátartozójuktól érkezett-e! Kétség esetén ne adjanak át idegen személynek értékeket, és azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy 112 segélyhívó számon!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter