Trükkös szeszcsempészt fogtak Baranyában

IMG_20160119_151625

Aki azért annyira mégsem volt trükkös, hiszen elkapták. Nem volt nehéz, folyt a pia az autójából.

Egy szerb autóban szúrták ki a piát egy rutin ellenőrzés során a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának járőrei az 56-os főúton, Udvaron. A gáztartályban és üzemanyag tankban összesen 278 liter alkoholt találtak.

hirdetés

– A gépkocsi átvizsgálásakor a gáztartály mérőórájának házában folyadék volt látható, valamint alkohol szivárgott a tartályból. A kiszerelést követően derült ki, hogy a tartályt átalakították, a gyári mérőszerkezetet eltávolították és kettő csőcsonk szolgált a szesz betöltésére és eltávolítására. Az üzemanyag tank vizsgálatakor a pénzügyőrök egy utólagosan kialakított belső tartályt is találtak – közölte Barlai Krisztina sajtóreferens.

IMG_20160119_155708

Összesen 278 liter alkohol került elő, melynek származását a sofőr igazolni nem tudta, ezért az alkoholt, valamint a gépkocsit a NAV munkatársai lefoglalták majd beszállították a határkirendeltség raktárába.

A megyei igazgatóság 1 millió 700 ezer forint jövedéki bírságot állapított meg, illetve költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságánál.

IMG_20160119_171115

(Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter