Tüntetni fognak a komlói börtön miatt

Nem adják fel a harcot, pár száz komlói ugyanis nagyon nem szeretné, hogy a szomszédjukban sittesek legyenek. Azt mondják, a végsőkig elmennek, hogy megakadályozzák a börtön építését.

Mint azt az OK!PÉCS is megírta: 500 férőhelyes börtönt “nyert” Komló a Belügyminisztérium pályázatán.

hirdetés

Komlón egyébként már akkor balhé lett a hírből, amikor az önkormányzat csak pályázott a fegyintézetre. Tartottak is egy “népszavazést”, amin csaknem 11 ezer szavazólapot küldött ki az önkormányzat és 6008-an szavaztak is arról, hogy akarnak avagy nem börtönt Komlón. Nem volt könnyű döntés, mert munkahely vs. sittesek para volt.

Végül 4370-en szavaztak igennel és csak 1612-en nemmel.

Most azonban még komolyabb tilatokozásra készülnek a helyiek, akik kifogásolják, hogy éppen egy óvoda mellé építenék meg a börtönt, ráadásul egy családiházas övezetbe. Demonstrációt is szerveznek, hogy erre pontosan mikor kerül sor, azt egyelőre nem lehet tudni.

Polics Józsf polgármester szerint a kérdés eldőlt: a komlóiak többsége a börtönre szavazott. A városvezető azt is mondta, hogy a tapasztalatok azt mutatják, ahol fegyintézet működik ott nem rosszabb, hanem jobb a közbiztonság.

(via Pécsma)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter