Tüntetsz vagy ünnepelsz március 15-én?

Mindkettőre lehetőség van, sőt az igazán fanatikusok is-is bevállalhatják!

A pécsi “Demonstrációra és Népgyűlésre” kedden 14 és 21 óra között lehet kilátogatni a Széchenyi térre – itt a hivatalos program. Egyelőre az 1300 meghívottból 161-en jelezték, hogy elmennek erre:

hirdetés

10398391_976473702435500_3677997578321141828_n

Bár a palkáton is szerepel, volt némi vita és veszekedés az ünnepi tüntetést szervezők között arról, hogy felszólalhat-e Tóth Bertalan szocialista politikus, végül Ő maga oldotta meg az ügyet azzal, hogy visszamondta az egészet. Szóhoz jut viszont Mellér Tamás /közgazdász, egyetemi oktató/, Papp Réka Kinga /civil aktivista, újságíró/, Szentgróti Éva /ápolónő/, Vatai Éva /pedagógus/, Arató Gergely /Demokratikus Koalíció oktatási szakpolitikusa/, Barabás Richárd /PM elnökségi tag/, Hadházy Ákos /Lehet Más a Politika/, és Szent-Iványi István /Liberálisok külpolitikai szakpolitikusa/.

Ha valaki nem a tüntetést választaná, akkor családi ünneplésre is lehetősége lesz március 15-én Pécsett.

Idén március 15-én ismét központi ünnepségek keretében emlékezik Pécs az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire. A rendezvényeket, amelyekre mindenkit várnak, a Kossuth téren tartják 10 órától.

A családi napot is magában foglaló ünnepség a Himnusz eléneklésével indul 10 órakor, majd Lengvárszky Attila, a Pécsi Polgári Szalon Egyesület elnöke mond ünnepi beszédet.

Ezt követően a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak és a Baranya Táncegyüttes műsorára kerül sor a koszorúzásokat megelőzően.

A rendezvény további részében családi és gyermekprogramokkal várják az ünneplőket. Többek között játszóház is működik majd a téren és pónilovaglásra is lesz lehetőség.

Már csak egyetlen kérdés maradt:

TÜNTETSZ VAGY ÜNNEPELSZ MÁRCIUS 15-ÉN?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter