Tűzcsapból lesz ivókút Pécsen

Ez nem lenne valami nagy hír, de kaptunk egy érdekes fotót az egyik olvasónktól.

Sajtómeghívó érkezett az önkormányzattól délelőtt arról, hogy dr. Őri László, Pécs alpolgármestere átadja a Széchenyi térre telepített ivócsapot. “Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere átadja az ivócsap projekt keretében Széchenyi térre tervezett frissítő pontot. A városban három helyen használhatják majd a pécsiek a Tettye Forrásház Zrt. által telepített, hőségben bármikor rendelkezésre álló vízforrásokat.” – szól a kedvcsináló.

hirdetés

Ez önmagában nem egy túl izgamas történet, bár az tagadhatatlan, hogy a kánikulában jó az, ha minél több ingyenes lehetőség van az ivásra!

Viszont percekkel ezelőtt kaptunk egy érdekes fotót az egyik olvasónktól, aki szerint a Tettye Forrásház egyik embere dél körül gyakorlatilag “lerobbantotta” a tűzcsapról a fedelet, ami akkorát szólt, mint egy kisebb tűzijáték, miközben az ivócsapot próbálta felszerelni. Több tízliternyi víz árasztotta el a Széchenyi téret egy perc alatt.

Meg is örökítette mindezt egy fotón, amin látszik a még folyó víz a tűzcsapból, illetve az is, kb mennyi folyhatott el korábban.

IMG_2527

UPDATE (Péntek): A Tettye Forrásház szerint minden rendben volt

A szolgáltató a következő sorokat juttatta el szerkesztőségünkhöz, reagálva a cikkre.

“A fotó éppen azt a pillanatot örökítette, amikor a Tettye Forrásház Zrt. szakembere leöblítette a tűzcsapot és mintát vett a vízből. Mielőtt ugyanis a szolgáltató ideiglenes ivókúttá alakítaná a tűzcsapot, alaposan átmossa a rendszert, így biztosítva, hogy otthonainkon kívül Pécs utcáin is biztonságos ivóvízhez jussunk.

A tűzcsaprendszer ugyancsak a jól karbantartott közösségi ivóvízhálózatra csatlakozik, a Tettye Forrásház az új ivócsapok által adott víz minőségét is rendszeres laborvizsgálattal ellenőrzi. “

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter