Ügyes trükkel győzne az MSZP a jövő évi választáson – árulta el Tóth Bertalan

Az MSZP-nek fordulatra van szüksége a jövő őszi önkormányzati választáson, mert 2006 óta folyamatosan épül le a vidéki hálózata – fejtette ki Tóth Bertalan, a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Majd elárulta, szerinte hogyan tudnak újra győzni!

A Fidesz politikájának eredményeként sokan járnak igen jól, mások pedig nagyon rosszul, ez pedig helytelen – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP frakcióvezetője.

hirdetés

„Nem hiszek abban, hogy a gazdasági növekedés eredményeiből ne egy egész társadalom osztozzon, és a nyereség ne jusson el mindenkihez”

– mondta.

Az MSZP frakcióvezetője kiemelte: azzal a Jobbikkal, amelynek tagjai roma falvakban járőröztek, nincs miről tárgyalni, ám egy olyan Jobbikkal, amely nemzeti ügyekben tud az MSZP számára is elfogadható politikát képviselni, elképzelhető az együttműködés.

Így állítaná meg az MSZP leépülését

A szocialista politikus fordulatot lát szükségesnek jövő ősszel, az önkormányzati választásokon.

„Sok aktivistánk, aki az önkormányzati választásokon dolgozott, már elveszett. Azóta épül le a hálózatunk, a helyi közösségeink. Nagy fordulatot kell elérnünk. Olyan együttműködéseket kell kialakítani, ami nem feltétlenül az MSZP-ről szól, hiszen a helyi közösség bizalmát kell megszerezni. Ehhez szükség van együttműködésekre. Ezeknek az MSZP legyen a motorja” – fejtette ki.

Tóth Bertalan szerint jó példa lehet máshol is

az országgyűlési választáson sikeres pécsi modell, vagyis az, hogy Mellár Tamás függetlenként győzött. Szerinte ugyanis nem feltétlenül kell párttagnak lennie a leendő polgármester-jelölteknek, a legfontosabb, hogy hiteles személyiségek legyenek.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter