Új múzeum épül Pécsen 1500000000 forintból

A tervek szerint jövőre indul és 2017-ben befejeződik az új pécsi múzeumi központ kialakítása a Széchenyi téren – írja a Pécsma.

A dzsámi mögött álló, egykor a régészeti tárlatnak helyet adó ingatlan teljes átépítésével zajlik majd a másfél milliárd forint összértékű, teljes egészében uniós finanszírozással megvalósuló munka.

hirdetés

Őri László alpolgármester szerint a fejlesztést az öt éve bezárt Régészeti Múzeum rekonstrukciójával hajtják végre. Így az épületben egy integrált régészeti-néprajzi-várostörténeti kiállítást valósítanak meg. Hozzátette: nagyságrendileg 1600 négyzetméteren lesz kiállítótér, megújul a teljes épület és látványos megoldásokkal beépítik annak udvarát is.

A létesítmény pinceszintjén lesz a régészeti ásatási bemutató, a földszinten, illetve az emeleten pedig várostörténeti, néprajzi kiállítóhelyek és a múzeumi funkciónak megfelelő terek, kutatószobák létesülnek.

Merza Péter, a beruházást koordináló Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott a portálnak, hogy a fejlesztéssel növelhető a belváros turisztikai vonzereje, az igen gazdag múzeumi gyűjteményt sokkal nagyobb közönség számára mutathatják majd be, ezzel együtt a múzeum működését racionalizálhatják. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter