Új orvoskar épül Pécsen

Aláírta pénteken a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezetése azt a szerződést, amelynek értelmében a cég megkezdheti a pécsi Modern Városok Program (MVP) központi elemét jelentő új, 11 200 négyzetméteres orvoskari épület tervezését, majd felépítését a felsőoktatási intézmény Szigeti úti telephelyén.

Az aláírás alkalmából rendezett eseményen elhangzott, hogy a beruházás mintegy 10,5 milliárd forintba kerül, de a kontraktus opciós tételként tartalmazza a meglévő elméleti tömb részleges felújítását is.

hirdetés

Bódis József, a PTE rektora szerint a campusépítés hosszú távra megalapozza a pécsi orvosképzés fejlődését.

Jenei Zoltán, a PTE kancellárja közölte:

hirdetés

az új épületet 2020 első hónapjaira készülhet el.

A további tervek része, hogy a campustól délre eső területen pedig új fogászati klinika épül. Az új, 2700 négyzetméteres fogászati klinika nem az MVP keretein belül, hanem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 2 milliárdos forrásából valósul meg. Optimális esetben jövő nyár végén indulhat a klinika kivitelezése.

Csizi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint

a helyi gazdaság elkezdett gondolkodni azon, hogy miként lehet a külföldi hallgatók nyomán minél nagyobb gazdasági potenciálra szert tenni és ez komoly hatással lesz a város gazdaságára.

egyetem-hl03

A szigeti úti campusfejlesztés megvalósítására 30 hónap van. A cég november 17-én vonul fel a területen, a beruházás “látványos része” fél év múlva kezdődhet. A nemzetközi szintű és hallgatóbarát campus

11 200 négyzetméteres, ötszintes, legyező alakú épület lesz, amely kapcsolódik a jelenlegi oktatási tömbhöz.

20 ezer négyzetméteren újítják meg a Szigeti úti telephely zöldterületeit is.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter