Újabb (!) 24 milliárdot vágott a kormány a pécsi egyetemhez

Úgy tudjuk, a Miniszterelnökség rendkívül elégedett a PTE-vel, illetve az egyetemen folyó Modern Városok Program előkészítésével és menetével. Ez indokolhatja az újabb, tízmilliárdos támogatást.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) mintegy 24 milliárd forintnyi támogatásban részesül az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP),

27 támogatási szerződésben önálló pályázóként vagy konzorcium tagjaként – mondta nemrég Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Pécsett, a IV. Fiatalok Európában elnevezésű konferencián, írja a ZOOM.

hirdetés

Ez újabb 24 milliárdot jelent, ugyanis a Modern Városok Program (MVP) is ugyanekkora összegről szól első körben és ebből fogják megépíteni többek közt az Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbjét.

Maximum annyiban lehet átfedés az MVP-vel – írja a lap, amikor az új tömb kivitelezőjével a szerződést aláírták, Jenei Zoltán kancellár azt mondta, hogy a Modern Városok Program keretéből jutott forrás arra, hogy az orvosival szemben lévő telket is az egyetem hasznosíthatja. Egy másik programban

2 milliárd forintból itt egy új fogászati klinika épül, amely így kiváltja a leharcolt belvárosi épület.

Most Both arról is beszélt a lapnak, hogy az egyik nyertes EFOP-pályázatuk pontosan a fogorvosi képzés elméleti és gyakorlati képzési központja építéséről szól, tehát megvan rá a pénz.

Az EFOP-projektek már kivétel nélkül megindultak 2016 közepe és 2017 harmadik negyedéve közötti időszakban; ezek finanszírozására a kiírásoknak megfelelően előleg lehívható, a lehetőséggel a PTE élt is, a források már megérkeztek az egyetemi bankszámlára.

Úgy tudjuk,

a Miniszterelnökség rendkívül elégedett a pécsi egyetemen folyó Modern Városok Programmal,

illetve ennek szakmai előkészítő és bonoylító munkájával, egyebek mellett ez is indokolta az újabb, tízmilliárdos támogatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter