Újabb autópálya érinti majd Pécset: az M9-es

A Magyar Nemzeti Bank után a pénzügyminiszter vezetésével működő Versenyképességi Tanács is közzétette a gazdaság serkentését szolgáló javaslatait. Ebből derült ki, hogy Pécs is érintett a csomagban. Végre!

Bár elsőre sok újdonságot nem tartalmazott a gazdaság serkentését szolgáló javaslatcsomag a korábbi bejelentéshez képest, végül mégis csak akadt benne új hír. Eszerint csak most, a részletes programból derült ki, hogy az M9-es autópálya érinteni fogja Pécset is.

hirdetés

Az autópályára azért van szükség, hogy összekössék a dél-dunántúli, jelentős munkaerő-tartalékkal és gazadságfejlesztési kapacitással rendelkező régiót a nyugati határral

részletezi az Mfor.

A nyomvonal Kőszegről indul, és Szombathely, Körmend, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kaposvár, Pécs érintésével jut el Szekszárdig.

hirdetés

Mint a csomagban felhívják a figyelmet, a korábbi nyomvonal nem érintette Pécset, de a 150 ezres várost nem lehetett kihagyni, mert komoly felsőoktatási bázis van itt, és az autópálya hozzájárulna a helyi humántőke-állomány fejlesztéséhez és helyben tartásához.

A tanács kalkulációja szerint a közlekedési infrastruktúra javításával mintegy 22-24 ezer fővel emelkedhet a foglalkoztatás,

amely – átlagos adóintenzitással számolva – 50-100 milliárd forinttal javítaná a költségvetést.

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter