Újra a Tüke Busznál dolgozik a kirúgott szakszervezetis

Jogilag ugyanis nem áltt meg a felmondás. Ráadásul pár nappal a menesztése előtt még ki is tűntették Hofekker Ferencet, mert jól dolgozott.

A bíróság most jogerős ítéletlben kötelezete a Tüke Buszt, hogy vegyék vissza az állományba Hofekkert, eredeti munkakörébe és fizessék ki az elmaradt bérét és a cafetériát is.

A szakszervezeti vezetőt azután rúgták ki a cégtől, hogy az akkori vezérigazgató szerint megpróbálta csődbe vinni a Tüke Buszt.

Árki Sándor (korábbi cégvezető) ugyanis azt állította, hogy Hofekker megszavazta, hogy a felszámolás alatt lévő PK Zrt-től tízszeres áron bérelje a buszokat a Tüke. Ez viszont 600 milliós többletkiadást jelentett volna a cégnek.

Árki azt mondta a bíróságon, ezt a pénzt csak úgy tudták volna kigazdálkodni, ha 100 embert kirúgnak és a buszokat kivonják a forgalomból, vagyis teljesen leállt volna a tömegközlekedés. Szerinte ez egyértelműen azt mutatja, hogy a szakszervezeti vezető szándékosan veszélyeztette a Tüke Busz működését.

Korábban egyébként politikai indítékokat is sejtettek Hofekkerrel szemben, mivel a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldal színeiben indult a képviselői helyért. (Nem tudott nyerni.)

A Pécsi Törvényszék a kirúgás indoklásával nem is foglalkozott, csak annak jogi körülményeivel. Jogerős ítéletében kimondta a Pécsi Törvényszék, hogy jogellenes volt a munkáltató azonnali felmondása, mivel azt határidőn túl tették meg.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter