Újra összecsap Hoppál és Bajnai

És úgy néz ki, a fideszes politikus nem áll nyerésre. Precedens értékű ítélet született ugyanis a közlemúltban. Egyetlen szóvivő sem hazudhat, mivel nem felolvasógép!

Bajnai Gordon

hirdetés

Talán páran még emlékeznek arra, hogy két évvel ezelőtt Bajnai Gordon jó hírnevének megsértése miatt beperelte Hoppál Pétert, aki akkor a Fidesz szóvivője volt. Bajnai szerint Hoppál sorozatosan mondott valótlanságokat róla, mint például, hogy Bajnai utasítására verték szét a fidesz székházat a tüntetők, vagy hogy ingatlanadót vetne ki a nyugdíjasokra. A bíróság végül elutasította Bajnai keresetét, azzal az indoklással, hogy Hoppál nem a saját, hanem pártja véleményét közvetítette. Vagyis, ő mint szóvivő egy felolvasógép!

A napokban azonban a Kúria (lánykori nevén Legfelsőbb Bíróság) úgy döntött, Hoppál Péter nem felolvasógép, hanem “szuverén személyiség, saját gondolatokkal, meggyőző érvrendszerrel”.

sétatér roadbloc banner

A Kúria szerint senki nem állíthat valótlant következmények nélkül, sőt fokozott felelősséggel kell erre figyelniük azoknak, akiknek hivatásszerű feladata a közvélemény tájékoztatása.

A döntés azért fontos, mert innentől a szóvivőt is felelősségre lehet vonni, ha hazudik.

A Bajnai-Hoppál per tehát előről kezdődik. Szeptember 8-ra be is idézte a két politikust a Pécsi Törvényszék.

 

(via Index – A címlapfotót innen szedtük, forrás: NOL.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter