500 millióból húzzák újra az uránvárosi piacot és környékét

Már a kivitelezőt keresi az önkormányzat, amint lezárul a közbeszerzés, startolhat az átépítés. De nem csak a piacé, hanem a környéké is.

Az önkormányzat pályázaton szerezte meg a pénzt – a kormánytól. A piac épületére 150 milliót, a környékre pedig 311 milliót kapott a város.

hirdetés

Megújul a csarnoképület, a közösségi kiszolgáló terület (mosdó, wc), a jogszabályban előírt működéshez szükséges egyéb kiszolgáló területek, a burkolatok, valamint a piacot körbevevő támfal és kerítés (északi és kelet oldalon) is.

uránvárosi piac6

A piac nyitott lesz és fűtetlen, de télen mobilfalakkal lehet majd védekezni a szél és az eső ellen, nyáron viszont nyitott lesz minden, hogy jobb legyen a szellőzés.

uránvárosi piac4

A piac környéke is változáson megy majd keresztül. A tervek szerint a Hajnóczy út – Bihari János utca mentén a 6-os út déli oldalán mintegy 1 km hosszan a teljes zöldfelület-zöldsáv megszépül, “különös tekintettel a 6-os út forgalma okozta terhelés csökkentésére, mérséklésére” – tudtuk meg.

uránvárosi piac1

A Hajnóczy-Bihari utcák déli oldalán a teljes zöldsáv megújítása, illetve a kapcsolódó gyalogos, közlekedési és parkolási felületek fejlesztése is tervben van.

A „tengely” teljes hosszában kerékpárútat épít a város, amely keleti végén kapcsolódik az egyetemvárosi kerékpárúthoz, továbbá a Hajnóczy utca déli oldalán található tömbbelsők komplex zöldterületi-funkcionális fejlesztése, játszótereinek felújítása is megtörténik majd. A fejlesztés részeként megvalósul a Bihari János utca mentén található zöldfelületek és közlekedési felületek modernizálása is.

uránvárosi piac2

Ha minden jól megy, jövő tavasszal rajtolhat az átépítés.

uránvárosi piac3

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter