UPC neted van? Akkor felejtsd el az RTL-t!

Ahol a UPC szolgáltatja a netet, ott nem jön be az RTL Klub és az MTVA honlapja. Úgy tűnik, üzleti vita áll a háttérben.

A UPC hivatalosan egyelőre csak annyit mondott, probléma van az externet és a hálózatuk között, de dolgoznak rajta. Aztán kiderült, hogy a szolgáltató szándékosan nem cserél tartalmat az Externettel, vagyis a UPC hálózatáig nem vagy csak nagyon lassan jut el az RTL és az MTVA szervereinek adatforgalma.

hirdetés

Ennek oka egy szakfórum szerint az lehet, hogy a UPC nincs rajta a nagy magyar gerinchálózaton, a BIX-en, amin viszont ott van az Externet és a Dinanet, amely az RTL és az MTVA adatszolgáltatója – írja a 444.

Az egyik hozzászóló azt írta: “A UPC jelentosen megdragitotta az adat hozzajuk eljuttatasanak koltseget, ezert most nem elerhetoek ezek a streaming kontentek. Ahogy UPCnek ‘jogaban all’ ilyet lepni, ugy a masik felnek is, nincs ezzel semmi baj, epp a vadkapitalizmus harcainak egyik csatajat szemlelhetjuk kozelrol. :)”

Katona Ádám, az Externet marketing igazgatója az Indexnek azt mondta, hogy ők továbbra is ugyanúgy elérhetővé tesznek minden náluk hosztolt tartalmat, ahogy eddig is. Azt is megerősítette, hogy nem műszaki hiba történt, mindez a UPC üzleti döntésének az eredménye. A távközlési cég ugyanis felmondta az adatcserélési megállapodását az Externettel.

A lap úgy tudja, a UPC már más szolgáltatókat is megtalált, ezért nem lehet tudni, hogy más tartalmak is lekapcsolódnak-e a UPC előfizetői számára.

UPDATE (13:30)

Újra elérhetőek az oldalak a UPC-nél is! Senki nem tudja biztosan, mi történt.

via 444, Index

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter