Uránváros konzultációt is indított az önkormányzat

Nemcsak Kertvárosban, hanem Uránvárosban is az ott élők mondhatják meg, milyen fejlesztések történjenek a lakókörnyezetükben – jelentette be dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere és dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselője szerdán, sajtótájékoztatón.

Páva Zsolt felidézte, hogy 2016-tól kezdve példátlan mértékű – legalább 31 milliárd forintos – fejlesztéseket hajthat végre Pécs, s mivel a pályázatokat hamarosan kiírják, a tavalyi Pécs 2020 Konzultáció mintájára a kertvárosiakat, március 8-tól pedig az uránvárosiakat is megkérdezik arról, hogy milyen területen szeretnének pozitív változásokat.

hirdetés

Mint mondta, minden uránvárosi háztartásba eljuttatják a térítésmentesen visszaküldhető konzultációs kérdőíveket, de online is kitölthetik azt a helyiek – mintegy 20.000 ember – az uranvaroskonzultacio.pecs.hu oldalon április 15-ig. A kérdőíveket a belvárosban járók a városháza portáján is leadhatják egy urnába.

A polgármester azt mondta, az elmúlt években igyekeztek kiemelt figyelmet fordítani Pécs nyugati városrészének fejlődésére. Mostantól azonban jelentős fejlesztési forrásoknak köszönhetően számos, korábban jogosan igényelt beruházás valósulhat meg Uránvárosban. A jó minőségű, helyben termesztett zöldségek és gyümölcsök kiépített árusítása mellett közlekedésfejlesztési és közintézményeket érintő beruházásokról szeretne például együtt dönteni az emberekkel a városvezetés.

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő a részletekről szólva elmondta, többek között olyan kérdésekre várják a válaszokat, mint hogy melyik terület – például oktatás, kultúra, helyi piacok, szabadidős tevékenységek kiszolgálása – fejlesztése legyen a leghangsúlyosabb. A kérdések között szerepel emellett, hogy az uránvárosiak az óvodáskorú gyermekek megfelelő ellátása szempontjából melyik tevékenység tartják a legfontosabbnak – például játszóterek vagy óvodák felújítását?

Az egészségügyi fejlesztéseknél arra kérdeznek rá, hogy a Veress Endre úti rendelőintézet fejlesztése vagy új orvosi rendelők kialakítása a fontos, vagy mindkettő fejlesztését kérik a városrészben élők.

(Forrás: Polgármesteri Hivatal)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter