Utat építenek a Rókusdombon keresztül Pécsen

Egymilliárdos állami támogatásból végezhet el útfejlesztéseket a pécsi önkormányzat a következő időszakban. A már a város számláján lévő pénzből egy új összekötő út is épül a Rókusdombon keresztül, és az északi városrész legfontosabb közlekedési tengelyének felújítását is elvégzik. Mindezt Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter, a városrész országgyűlési képviselője jelentette be pénteken délelőtt a Petőfi Sándor-Kodály Zoltán utcai körforgalomnál.

Azért állunk itt, mert ide csatlakozik be majd a Bálicsi út és a körforgalmat összekötő új út a Rókusdombon keresztül, hogy ezzel is megkönnyítsük, gyorsítsuk és javítsuk a Mecsekoldal és a város többi része között zajló autóforgalmat

– jelezte Páva Zsolt.

hirdetés

A polgármester arról is beszélt, hogy túl sok lett az autó, és túlságosan is beépült a Mecsekoldal, ezt pedig “nem tudta lekövetni” az  úthálózat. Páva szerint a Mecsekoldalban minden ezer emberre 500-600 autó jut. Ez a tény is mutatja, hogy a forgalmi fejlesztésekre szükség van – magyarázta.

terkep

– Januárban kaptunk értesítést arról, hogy kérésünknek megfelelően forrásokat is biztosít mindehhez a Kormányzat. A Kormány döntése alapján 1 milliárd forintos támogatásban részesülhettünk így, a pénz már a város számláján van – mondta Csizi Péter.

Az országgyűlési képviselő szerint a támogatás elegendő lesz arra, is, hogy az északi városrész legfontosabb közlekedési tengelyének modernizálását is végrehajtsák.

Így az Angster-Surányi-Magaslati út is új aszfaltszőnyeget kap hamarosan.

A sajtótájékoztatón megerősítették azt a hírt, amiről az OK!PÉCS beszámolt, vagyis, hogy 10 milliárdos útfelújításra készül az önkormányzat.

Tíz (10) milliárdos útfelújítás lesz Pécsen? – OK!PÉCS

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata – útépítésre és -felújításra, 4 évre szóló, 10 milliárd forintos keretösszegű nyílt közbeszerzési felhívást tett közzé a Közbeszerzési Értesítőben – derült ki.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter