Ólomcsövekkel búcsúzott posztjától Pécs alpolgármestere!

Girán János - Tettye

Holnaptól ugyanis már nem lesz alpolgármester a pécsi politikus. Girán János búcsúzóul bejelentette, hogy az utolsó ólomvezetékeket is kicserélte korszerű, időtállóra a Tettye Forrásház Pécsen. Ezzel pedig “jelentősen javult a szolgáltatás biztonsága” – közölte.

Girán János utolsó alpolgármesteri sajtótájékoztatóján azt mondta, a Tettye Forrásház a rezsicsökkentések ellenére is képes a fejlesztésre, az elmúlt években ugyanis összesen közel 5 milliárd forintot fordított a pécsi és környékbeli települések víziközműveinek felújítására a cég.

hirdetés

– Most újabb fontos lépés ért véget, hiszen kedden az utolsó ismert, nyilvántartott ólomvezetéket is kicserélték a városban. Ezzel a szolgáltatás biztonságosabbá vált és javult az ivóvíz minősége is – mondta Girán.

Hozzátette: 2016-ra Pécsett és a környező településeken egyetlen ólom anyagú vezeték sem volt már a közösségi vízellátó hálózatban, a bekötővezetékeknek pedig kevesebb, mint egy százaléka tartalmazott ólmot. Most ez utóbbiak lecserélése is befejeződött.

A 100 millió forint értékű rekonstrukciós program során 86 utcában folytak munkák Pécsen (így például az Aradi Vértanúk útján, a Megye, Kálvária, Fülemüle és Papnövelde utcákban), ezzel nem maradt ismert, nyilvántartott ólombekötés a közműhálózaton.

A nyomortelepeket felszámoló, Schlauch Program atyja, Girán János egyébként nem tűnik el a politikából, képviselői feladatait ugyanis a továbbiakban is vállalja – közölte korábban. Bár az MSZP megpróbálta belső hatalmi harcként ábrázolni a távozását, ezt cáfolta a politikus.

Lemond a pécsi alpolgármester!!! – OK!PÉCS

Girán János, Pécs alpolgármestere jelezte Páva Zsolt polgármesternek, hogy lemond alpolgármesteri tisztségéről. Mutatjuk, hogy miért tette mindezt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter