Útonállók garázdálkodnak az orfűi biciklis úton?

Kaptunk egy hírt, miszerint egy husánggal ütik le az erdőn keresztül, Orfű felé tartó bringásokat. Majd az eszméletlen embertől ellopják a biciklit. A rendőrség azonban nem tud ilyen esetekről, és nem is “életszerű”.

Lapunk megtudta, hogy állítólag nem egy esetben fordult elő, hogy az Orfű felé tartó bringásokat megtámadják az erdőben. A Remeterét utáni szakaszon garázdálkodnak az útonállók, ott ugyanis nincs térerő, senki nem tud segítséget hívni.

hirdetés

A lefelé guroló bicikliseket egyszerűen leütik a bringáról, a kerékpárt ellopják, az eszméletlenül fekvőt pedig ott hagyják.  Úgy tudjuk, többször is előfordult, hogy vérző fejű emberek sétáltak be és kértek segítséget az orfűi Malomban – emiatt.

Kérdéseinket eljuttatuk a Baranya Megyei Rendőrkapitányságra, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

UPDATE: A rendőrség nem tud róla

A rendőrség válaszolt a kérdéseinkre. Azt írták, nincs információjuk ilyen esetekről, hozzájuk nem érkezett bejelentés eddig.

Nem tartják “életszerűnek” egyébként a sztorit, mivel ennél jóval kisebb fajsúlyú estekben is értesítik őket az emberek, ráadásul a sérültet ellátó orvosnak is kötelessége lenne jelenteni az ilyen és ehhez hasonló eseteket.

UPDATE 2: nagyon benéztük a sztorit

Nincsenek útonállók, biztonságos az orfűi kerékpárút. Nagyon benéztük ezt a sztorit mi is, és az is, akit csak megtréfáltak ezzel a “hírrel” a vicces kedvű orfűiek és tovább adta nekünk (is).

Hibáztunk, amikor csak a cikk élesítése után ellenőriztük le az információkat! Olvasóinktól elnézést kérünk.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter