Útonállók garázdálkodnak az orfűi biciklis úton?

Kaptunk egy hírt, miszerint egy husánggal ütik le az erdőn keresztül, Orfű felé tartó bringásokat. Majd az eszméletlen embertől ellopják a biciklit. A rendőrség azonban nem tud ilyen esetekről, és nem is “életszerű”.

Lapunk megtudta, hogy állítólag nem egy esetben fordult elő, hogy az Orfű felé tartó bringásokat megtámadják az erdőben. A Remeterét utáni szakaszon garázdálkodnak az útonállók, ott ugyanis nincs térerő, senki nem tud segítséget hívni.

A lefelé guroló bicikliseket egyszerűen leütik a bringáról, a kerékpárt ellopják, az eszméletlenül fekvőt pedig ott hagyják.  Úgy tudjuk, többször is előfordult, hogy vérző fejű emberek sétáltak be és kértek segítséget az orfűi Malomban – emiatt.

Kérdéseinket eljuttatuk a Baranya Megyei Rendőrkapitányságra, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

UPDATE: A rendőrség nem tud róla

A rendőrség válaszolt a kérdéseinkre. Azt írták, nincs információjuk ilyen esetekről, hozzájuk nem érkezett bejelentés eddig.

Nem tartják “életszerűnek” egyébként a sztorit, mivel ennél jóval kisebb fajsúlyú estekben is értesítik őket az emberek, ráadásul a sérültet ellátó orvosnak is kötelessége lenne jelenteni az ilyen és ehhez hasonló eseteket.

UPDATE 2: nagyon benéztük a sztorit

Nincsenek útonállók, biztonságos az orfűi kerékpárút. Nagyon benéztük ezt a sztorit mi is, és az is, akit csak megtréfáltak ezzel a “hírrel” a vicces kedvű orfűiek és tovább adta nekünk (is).

Hibáztunk, amikor csak a cikk élesítése után ellenőriztük le az információkat! Olvasóinktól elnézést kérünk.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
 • Lajos villányi

  nagy barmok vagytok! ilyennel nem viccelünk!

  • https://www.okpecs.hu OK!PÉCS

   Sajnos igaza van! Barmok vagyunk, de javulunk…

   • Orosz Lajos

    Az legalább maximális elismerésre méltó, hogy a cikk írói nyilvánosan belátták, hogy tévedtek, és elnézést kértek… Ki tesz ilyet manapság?

  • Csilla Talabér

   Nem barmok, nem is viccnek szánták, csak nem voltak elég körültekintőek, és mihamarabb hírt akartak erről adni, csak késve jártak utána a dolognak. Ez nem pont húdejó, de nem ritka, hiszen: 1. egy híroldal nyilván mielőbb meg akarja osztani a hírt, ha lehet, elsőként, 2. ha mégis igaz lett volna, akkor bizony lehet, hogy életmentő hír lett volna annak, aki éppen arra készül bicajozni, 3. lehet, hogy nem ott, de máshol meg igaz a sztori, tehát az sem árt (amennyiben valós dolog), ha mindenhol ugyanúgy figyelnek.
   +1: Elég szomorú dolog, hogy bár kiderült, nem igaz, mégis simán elhiszi az ember elsőre, mert olyan a közbiztonság, és olyan emberek vannak, olyan történések, hogy teljesen simán elképzelhető ez is.
   Viszont utánajártak és korrektül javították a cikket, ezt is értékelni kell!

 • Ferencsik Árpád

  Korrekt!

 • Ferencsik Árpád

  Esetleg hír értékkel bírhat viszont az a kb. két éves eset amikor a felgyújtott fiúról terjedt a “rémhír” a facsén és lehozta a bama is, aztán vissza vonta mert “nem is Pécsett történt” hanem Szárszón, csak itt látták el a sértettet. Azonban netto megmaradt egy valóban összeégett halott fiú akiről azóta sem tudni semmi egyebet, hogy valóban felgyújtották-e vagy mi történt vele. Kuss van ez ügyben azóta is…

 • Petrin Richard

  tudjátok van egy régi mondás. nem zörög a haraszt ha nem fúja a szél!

 • Nomadson

  akkor talán töröljétek a cikket !

Facebook

Twitter

Google Plus