Vadállat fosztogatja a pécsszabolcsi sírokat?

Horroisztikus események borzolják a kedélyeket, emberi csontok hevernek a sírok mellett – állítja egy környéken élő férfi. 

Érdekes levelet fújt be a szél a szerkesztőség ablakán. Közel egy éves probléma – állítólag, hogy valamiféle vadállat, üreglakó jószág beköltözött a sírokat elválasztó támfal alá a pécsszabolcsi temetőben.

hirdetés

– 2015 nyarán jeleztem a temető gondnoknak, hogy jó eséllyel valami üreg lakó állat a beköltözött a sírokat elválasztó támfal alá. A reakció az volt, hogy a befogás és egyéb szakmailag megalapozott helyreállítás túl drága, ezért a vezetés amellett döntött, hogy a gondnok oldja meg pusztán jóindulatból – írja B. Csaba.

A férfi szerint ebből az lett, hogy a “lyuk emberi hajjal, gyomirtóval miegyébbel lett be tömve”.

sír1

– 2016 márciusában megdöbbenve vettük észre, hogy a lyuk újra tátong, csak most már emberi csontokat is kihordott a lyukból az állat. Újra értesítettem a gondnokot fényképekkel egyetembe, de újra az a válasz jött, hogy a temető vezetősége nem foglalkozik a problémával – állítja a férfi.
sír3
Megkerestük az esettel kapcsolatban a temető vezetését is, amint reagálnak, frissítjük a cikket. Addig néhány horrorfotó.
sír5 sír3b
 UPDATE: Intézkednek!

A sírkert kezelői tudnak az üreg létezéséről, s már történtek is intézkedések a probléma megoldása érdekében. A megnyugtató, végső rendezés folyamatban van, jelenleg a Pécsi Közterület Felügyelet gyepmesteri szolgálatával dolgozunk a probléma kezelésén – közölte érdeklődésünkre Papp Roland, a Pécsi Köztemető vezetője.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter