Vádat emeltek a Zsolnay gyár vezetője ellen

Jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználása miatt – közölte a Szekszárdi Járási Ügyészség. UPDATE: Reagált a Zsolnay gyár: meglepte őket a hír!

hirdetés

Jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Zsolnay Pocelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, aki a vádirat szerint 2014-től 2016 tavaszáig űzte különös tevékenységét és

“11 millió forint értékű porcelánt lopott el”

– írja az ügyészség a közleményében.

“A vádlott – a Tolna Megyei Főügyészség közleménye szerint – 2014. március 7-től volt cégvezető a Zsolnaynál. Feladata, a vezető tisztségviselő rendelkezései alapján a társaság folyamatos működésének irányítása volt. Pozíciójából adódóan a gyár területén ellenőrzés nélküli be- és kilépési lehetősége volt, valamint a raktárak és kapuk kulcsaival is rendelkezett.

Ezt kihasználva – és cégvezetői kötelezettségeit megszegve – 2016. április 26. napjáig a rábízott értékekből összesen több mint 11 millió forint értékű porcelán terméket tulajdonított el, amelyeket a vádirat részletesen, egyesével, azonosítható módon felsorol. Az ellopott porcelánok egy részét a cégvezető a gyár különböző részein önkényesen vette magához, majd onnan ellenőrizetlen módon kijuttatta. Ezeket a nyomozók a cégvezető lakóhelyén lefoglalták.

A többi áruhoz úgy jutott hozzá, hogy valótlan tartalmú selejtezési jegyzőkönyveket írt alá, majd a rajtuk szereplő termékeket egy olyan raktárba vitette, amihez kulcsa volt, onnan pedig gépkocsiba pakolva az üzem területéről kivitte.

Ezek mellett a vádlott egy budapesti épület tetőrekonstrukciójával kapcsolatban a Zsolnaytól megrendelt mázas tetőcserepek, illetve kerámiatermékek minőségét tanúsító teljesítménynyilatkozatot valótlan tartalommal adta ki.

A vádlott kapcsán az ügyészség halmazati büntetésül börtönt és pénzbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, továbbá a gazdálkodó szervezetek vezetésére kiterjedően a foglalkozástól határozott időre eltiltását és vagyonelkobzást szorgalmaz” – közölte az ügyészség.

Ennek a hírnek azért van jelentősége, mert a Zsolnay Porcelánmanufaktúra többségi tulajdonosa, Bachar Najari és az ügyészségi közleményben írt cégvezető magánvádas rágalmazási pert indítottak azokkal a volt Zsolnay-s dolgozókkal szemben (és lapunkkal szemben is, amiért a hírt megjelentettük), akik videóban állították ugyanezeket, bár nem ennyire részletesen és direktben. A fentiek alapvetően befolyásolhatják annak a tárgyalásnak a kimenetelét.

Kerestük dr. Bodnár Imrét, a Zsolnay gyár, illetve Bachar Najari és a cégvezető jogi képviselőjét, de egyelőre nem értük utol. Amint reagál, frissítünk.

UPDATE: Reagált a Zsolnay gyár: meglepte őket a hír

zsolnay közlemény

A Zsolnay sajtóközleménye IDE katintva letölthető.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter