Valamelyik hivatalnok nagyon kapkodhatott a pécsi városházán Aquapark ügyben

Először ugyanis csípőből visszadobták a kérdéseinket. Péntek délelőtt azonban Páva Zsolt is megszólalt az ügyben. A polgármester azt mondta, nyitott a jó javaslatokra, mert az a cél, hogy a lehető legjobb döntés szülessen.

Mint azt tegnap megírtuk, az ÖPE aggódik Pécsen az egyelőre csak terv szintjén létező Aquapark miatt. Elsősorban azért, mert a szervezet szerint “rossz helyre” tervezi azt az önkormányzat, pedig lenne ideálisabb helyszín is, ahol jobb, olcsóbb és kevesebb pénzből is működtethető lenne a leendő élményfürdő.

hirdetés

Aggódnak Pécsen az egyelőre csak terv szintjén létező Aquapark miatt – OK!PÉCS

Elsősorban azért, mert “rossz helyre” tervezi az önkormányzat – az Összefogás Pécsért Egyesület szerint, a szervezet ugyanis azt mondja, tudnak jobb, olcsóbb és kevesebb pénzből működtethető területet, ahol ráadásul már most számos élmény van. UPDATE: Az önkormányzat nem kommentál. Már nem először jelzi az Összefogás Pécsért Egyesület, hogy a tervezett pécsi aquaparkkal komoly gondok vannak.

A témában kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak, arra lettünk volna kíváncsiak, hogy

  1. Kővári János vaktölténnyel lövöldözik-e, avagy állítása igaz, és még nem késő megváltoztatni a tervezett helyszínt? Vagyis, lehetséges lenne, hogy ne a Füzes dűlőben, hanem a Tüskésréten épüljön meg a komplexum?
  2. Ha igen, akkor az önkormányzatnál ismerik-e az ÖPE szakértői által vázolt koncepciót?
  3. Ha nem ismerik, akkor nyitottak lennének-e ennek a megismerésére?
  4. Elképzelhetőnek tartják-e azt, hogy megfontolják az ÖPE javaslatát a helyszínre vonatkozóan?

Valamelyik hivatalnok azonban nagyon kapkodhatott a Városházán, először ugyanis csípőből visszadobták a kérdéseinket azzal, hogy nem kommentálják ezeket. Aztán pénteken délelőtt megérkezett Páva Zsolt válasza is.

Páva Zsolt nyitott a javaslatokra

A polgármester válaszából az jön le, hogy Páva nyitott arra, hogy a lehető legjobb döntés szülessen, és ha ebben az ÖPE van a város segítségére, akkor figyelembe veszi a javaslatot.

– A pécsi városvezetés elkötelezett amellett, hogy egy minden tekintetben kiváló minőségű, fenntartható élményfürdővel gazdagodjon a település. Éppen ezért folytattunk tárgyalásokat a kormányzattal korábban, s ennek köszönhetően biztosított bennünket támogatásáról a kabinet. A cél, hogy a létesítmény hosszú távon gazdaságosan fenntartható legyen – írta nekünk válaszában a polgármester.

A polgármester szerint jelenleg is folyamatban vannak a beruházást megelőző vizsgálatok, amelyekben kulcsfontosságú, hogy milyen minőségű, mennyiségű termálvíz áll rendelkezésre a tervezett helyszínen vagy a város más pontján. Ennek érdekében pedig kutatófúrások is zajlanak.

“Amennyiben ezek – egyébként még a nyár folyamán lezajló – vizsgálatok azt mutatják, hogy a fenntarthatóság érdekében érdemes módosítani a beruházás helyszínét, úgy ettől természetesen nem zárkózik el a városvezetés”

– közölte a polgármester.

A beruházást illetően ősszel születhetnek meg a kulcsfontosságú döntések a városi közgyűlésen.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter