Valamiért elképesztően nyugodt a pécsi Fidesz

Nem stresszelnek az őszi választás miatt, mint mondják: komoly bejelentésekre készülnek és igazi meglepetést fognak okozni.

Tegnap írtunk arról, hogy a baloldal igen optimista Pécsen, azt állítják, hogy „tönkreverik a Fideszt Pécsen” és az sem igazán számít, hogy kivel.

hirdetés

Az elmúlt napokban azonban nem csak a baloldal, vagy inkább „összellenzék” kampányára rálátó forrásokkal beszéltünk, hanem olyanokkal is, akik a Fidesz kampányát követhetik közelebbről. Korábbi cikkünkben már ezen információk alapján írtuk azt, hogy komoly tervei vannak a kormánynak Péccsel, és ennek meglesznek a helyi bejelentései, kommunikációja is.

Továbbra is stabil a Fidesz Pécsen

A személyes beszélgetések során egyértelmű volt, hogy a pécsi Fideszben az izgalomnak a legkisebb jele sincs meg, ami számunkra némileg meglepő volt.

– A méréseink alapján továbbra is a jobboldali, polgári párt a legerősebb és legegységesebb Pécsen,

nincs kormányváltó hangulat, és nincs is miért. Komoly eredményeket tudunk felmutatni, közel 140 milliárdos összvárosi fejlesztésekkel és szépen csendben halad az önkormányzat belső struktúra váltása is

– magyarázta egyik informátorunk.

Az illető megerősítette, amit korábban is írtunk, hogy csak az EP választás után fognak az őszi választásokkal foglalkozni.

– Össze-vissza terjed mindenféle pletyka Pécsen arról, hogy ki lesz a polgármester-jelölt. Most azonban az EP-választás a legfontosabb, mert mi komolyan vesszük az európai választásokat is, hiszen a jövőnkről kell dönteni. Csak ezután fog összeülni a párt elnöksége, hogy egyeztessünk a városokról – tette hozzá az informátorunk.

„Tanultunk a hibákból”

Egy másik forrásunk szerint azonban a pécsi kampánystáb már tulajdonképpen összeállt, de valójában csak júniustól pörögnek fel látványosan.

– Tanultunk a korábbi hibákból, elsősorban a rettenetesen rossz, beszűkült, unalmas kommunikációból. Ezen mindenképpen változtatni fogunk a jövőben,

sokkal nyitottabbak leszünk, mert az a mostani tapasztalat, hogy a pécsiek jól fogadják, ha elmondjuk az egyes döntések mögött álló okokat, és többet beszélünk a jövő terveiről is. Ez utóbbiban komoly meglepetésre számítson mindenki

– hangoztatta.

Hogy pontosan mit is jelent mindez, azt nem árulták el, annyit azonban igen, hogy a kormány a jövőben kiemelten foglalkozik majd a régióval és benne Péccsel is, aminek „mindenki nyertese lehet”, aki pécsi.

Ismernek minden trükköt a pécsiek

Beszélgetőpartnereink szerint „a pécsiek pontosan tudják és ismerik a baloldali trükköket, a függetlenség látszata mögé bújó sunyiskodást” – hangzott el szószerint.

– Mindazt,

amit eddig elért a város, ez az ellenzéki szivárvány-koalíció lerombolna. Pontosan ugyanúgy pukkanna ki a lufi, ahogy az látszik például Hódmezővásárhelyen is.

Ott Márki-Zay káoszt, zűrzavart és egyéni politikai villongásokat hozott, miközben tönkremegy az a város, mert fontosabb neki az, hogy az országos médiában szerepeljen. Ebből nem kérnek a pécsiek, sokkal inkább a stabilitást, kiszámíthatóságot és a biztonságot választják, amit mi nyújtani tudunk a hibáink ellenére. Emellett mellettünk áll egy nagyon erős kormányzati támogatás, és egy erős – határokon is átnyúló – régióközponti szerep – mondta harmadik beszélgetőpartnerünk.

Kevés lesz a jobboldali lojalitás?

Ő kiemelte azt is, bár hivatalos döntés még nincs, de az már most biztosnak látszik, hogy a

„szűken és tágabban is értelmezhető városvezetésben mindenképpen lesznek személyi változások, a politikai ambíciók és lojalitás helyett a bizonyított szakmai felkészültséget fogjuk előre tolni. Ahogy Orbán Viktor is mondta, ha választani kell egy jobboldai szakember és egy nem jobboldali szakember között, akkor azt kell választani, aki jobban ért a feladatához. Az csak egy plusz öröm, ha végül a jobboldaliról derül ki, hogy ő a jobb szakember.

De csak azért, mert jobboldali, nem kaphat pozíciót és feladatot.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter