Hiába készül “valamire” a pécsi GARÁZDA?

 

Meglepetéssel várja a kedden Pécsre érkező L. Simon Lászlót a város legismertebb garázdája. Ma azonban kiderült, az államtitkár nem jön Pécsre, ehelyett Budapesten tart inkább sajtótájékoztatót a falon keresztül szállítandó Csontváry képekről. 

hirdetés

Napok óta lázban ég Pécs kedvenc garázdája. Egészen pontosan azóta, hogy kiderült, a tavaly több mint százmillióból felújított Csontváry múzeum épületét a napokban szét fogják verni, kibontják a falat, hogy a nagyobb festményeket elvihessék Budapestre. L. Simon László ugyanis Csontváry kiállítást álmodott meg a fővárosba, a képek viszont akkorák, hogy csak így lehet őket kivinni a múzeumból.

“A JÓ KURVA ANYJUKAT” – írta ki nemes egyszerűséggel üzenőfalára Böszörményi István, mintegy így kommentálva a hírt. Azóta ha lehet, akkor még jobban felidegesítette magát. Mutatjuk is:

böszörményi garázda istván poszt2

De, ha ez nem lenne elég, két napja nem csinál mást a Garázda, mint a kedden Pécsre érkező L. Simon László sajtómeghívóját posztolgatja. (A budapesti Csontváry kiállításról és a képek elszállításáról tart sajtótájékoztatót L. Simon és Páva Zsolt kedden – ezt mi is megírtuk.) A pedagógus szakszervezetis Nagy Erzsébet rögtön értette a célzást: “nnna, akcióhelyzet” – írta válaszul  a posztra.

böszörményi garázda istván poszt1

Azt gyanítjuk, megint liszthelyzet lesz Pécsen!

UPDATE (2015.06.01. – hétfő)

Zavar az erőben

Budapesti forrásokból úgy értesültünk, hogy a fővárosban tart holnap sajtótájékoztatót L. Simon László a Csontváry kiállításról és ezt erősítette meg egy névtelenséget kérő pécsi, múzeumi munkatárs is.

Az önkormányzatnál azonban nem tudnak arról, hogy változás lenne a programban, továbbra is 16 órára várják az újságírókat a múzeumhoz.

UPDATE 2

Egy másik múzeumi forrásunk szerint készülniük kell a sajtótájékoztatóra, délelőtt berendeznek egy termet is emiatt.

UPDATE 3 (2015.06.02. – kedd) 

Mégis csak Budapesten lesz a sajtótájékoztató!

Az alábbi levelet kaptuk ebben a pillanatban az önkormányzat sajtómunkatársától:

“Egyeztetési okokból a ma délutánra tervezett sajtótájékoztatót a fővárosban rendezzük. Az esemény módosított meghívóját mellékeljük.”

Budapesten, a volt Honvéd Főparancsnokság épületében hamarosan megnyílik az utóbbi évtizedek legteljesebb, Csontváry-képekből rendezett időszaki kiállítása. A tárlat nem jöhetne létre a pécsi Csontváry Múzeumban őrzött képek nélkül.

A pécsi Csontváry-képek fővárosba történő időszakos kiállításáról tart sajtótájékoztatót L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára – a Csontváry kiállítást rendező Várgondnokság Nonprofit Kft. feletti tulajdonosi jogok gyakorolója – dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, valamint Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere.

A sajtótájékoztató időpontja: 2015. június 2. (kedd) 16.00 óra

A sajtótájékoztató helyszíne: volt Honvéd Főparancsnokság belső udvara

A sajtótájékoztatón való részvétel regisztrációhoz kötött”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter