Válogatás nélkül késelt a 17 éves pécsi fiatal?

Még azt is megszúrta, aki csak segíteni akart azon a férfin, akit őrjöngése közben megkéselt az egyik belvárosi szórakozóhely közelében U. M. – egykori bokszoló. A Pécsi Törvényszék most közleményben tisztázta, hogy mi is történt pontosan vasárnapra virradó éjjel.

marko3A Pécsi Törvényszék azt írta: a bíróság hétfőn elrendelte egy 22 éves, valamint 3 fiatalkorú pécsi férfi előzetes letartóztatását emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint fk. U. M (a fotón jobbra), C. J., fk. M. D. és fk. M. E. gyanúsítottak társaikkal, P. A. és fk. K. A. gyanúsítottakkal szórakoztak 2015. június 26. napján az esti órákban és Pécs belvárosában több szórakozóhelyen is voltak.

2015. június 27. napján 02 óra körüli időben a Pécs, a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt található egy pécsi szórakozóhelyhez mentek, ahol a szórakozóhely előtti utcarészen vitatkozni kezdtek Sz. D. sértettel, akit leütöttek, majd a földre került sértettet körbevették és rugdosták. Fk. U. M. gyanúsított a földön fekvő Sz. D. sértettet a nála lévő késsel négy alkalommal hátba szúrta.

hirdetés

A szúrások a sértett tüdejét érték, ezért akut, életveszélyes állapota miatt gyors orvosi beavatkozásra volt szükség élete megmentéséhez.

Sz. D. sértett bántalmazását észlelő B. I. sértett a gyanúsítottakhoz lépett és felszólította őket magatartásuk abbahagyására, ezért az alapos gyanú szerint fk. U. M. gyanúsított B. I. sértetthez lépett és őt a kezében tartott késsel nagy erővel hasba szúrta.

A szúrás következtében B. I. sértettnél akut, életveszélyes állapot alakult ki, a gyors orvosi beavatkozás mentette meg életét.

A gyanúsítottak erőszakos magatartását észlelte R. I. sértett is, aki szintén felszólította őket magatartásuk abbahagyására, ezért közülük többen a sértetthez léptek, körbevették, ütni, rúgni kezdték, melynek következtében R. I. eszméletét vesztette, a sértett fejsérülései 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülések.

A gyanúsítottak az elkövetés helyszínére együtt érkeztek, onnan együtt távoztak, így magatartásukat szándékegységben tanúsították, Sz. D. és R. I. sértettek bántalmazásában több gyanúsított is részt vett, és jelenlétükkel egymás magatartását biztosították.

A gyanúsítottak közterületen tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt megbotránkozás, riadalom keltésére.

Marko1

A bíróság álláspontja szerint az eljárás alapjául szolgáló bűncselekmény kiemelt tárgyi súlya és törvényi fenyegetettsége miatt a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól az eljárás jelenlegi szakaszában, hogy a hatóság elől elszöknének, elrejtőznének, így a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék, valamint a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélyétől is tartani kell, mivel velük szemben személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt korábban megindult büntetőeljárás hatálya alatt tanúsították jelen magatartásukat.”

Ezen a videón az egyik feltételezett elkövető apja nyilazkozik a Dunántúli Napló újságírójának tegnap, amikor előzetesbe került a gyereke.

Az apa szerint ketten támadtak rá a csak szórakozó hat fiúra és most rájuk akarják verni a balhét.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter