Változnak a pécsi parkolási díjak!

A jövő heti közgyűlésen szavazhatják meg a képviselők.

Az önkormányzat honlapjáról egyelőre nem lehet letölteni azt az előterjesztést, amelyből pontosan és részletesen kiderülne, milyen változtatásra készül a város a parkolási díjakkal kapcsolatban. Az szinte biztosnak tűnik, hogy a csütörtöki közgyűlésen szavazhatnak majd róla a képviselők, az illetékes bizottság pedig szerdán fogja tárgyalni a változásokat.

hirdetés

Egyelőre annyit tudni, hogy

“Parkolási rendszer felülvizsgálata és Pécs Város környezetkímélő forgalmi rendjéről, a fizetőparkoló-helyek működtetéséről, valamint a várakozás díjairól szóló 49/ 2011. (X.31.) önkormányzati rendelet módosítása”

lesz a téma, de ennél több nem derül ki, ugyanis ott helyben fogják megkapni a pontos számokat tartalmazó előterjesztést azok a képviselők, akik elmennek majd a bizottsági ülésre.

Jelenleg egyébként 100-300 forint között mozog egy óra parkolás díja Pécsen – zónától függően.

Más fontos döntések is születhetnek

Kiszúrtuk azt is, hogy nem csak ez az egyetlen izgalmas téma lesz a szerdai bizottsági ülésen, majd vélhetően a csütörtöki Közgyűlés előtt, hanem más is. Ilyen például

“az Intézmények működésének racionalizálása”

című előterjesztés, amelyről szintén nincs letölthető, írásos anyag egyelőre, mert ezt szintén ott helyben kapják majd meg a képviselők.

Azt már most lehet tudni, hogy drágább lesz buszozni is Pécsen, mert árat emel a Tüke Busz. Most megtudtuk azt is, hogy ezen a szerdai bizottsági ülésen fog kiderülni az, hogy pontosan mennyivel emelik majd meg a Tüke Busz viteldíjait (amiről szintén nincs letölthető, olvasható dokumentum, csak ott helyben derül majd ki). Ez utóbbiról EBBEN a cikkben írtunk részletesen.

Drágább lesz a buszozás Pécsen: árat emel a Tüke Busz – OK!PÉCS

Tíz százalékkal nőnek a bérköltségek, ezt akarja az emeléssel kigazdálkodni a cég – sajtóhírek szerint. Sejtelmes cikk a városházi ügyekben mindig jól értesült Pécsi Újságban. A lap szerint díjemelésre készül a Tüke Busz, mégpedig azért, mert a sofőrök közel 10%-os fizetésemelést kérnek. Ennek költségét viszont csak az áremelésekkel tudja előteremteni a cég – írja a portál.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter