Vári Attila marad Pécsen, akkor is, ha őt választják Kemény Dénes helyére

Pár napja írtuk meg, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke lehet a pécsi önkormányzat Sportholdingjánka vezetője. Akkor megkérdeztük Váritól, hogy marad-e Pécsen, vagy nem; de nem akart válaszolni. 

Hivatalosan is bejelentette lemondását Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, utódja Vári Attila lehet, aki vállalta a jelöltséget – írtuk meg pár napja.

hirdetés

Bár az OK!PÉCS-nek májusban még cáfolta, Vári Attila most elismerte, hogy Kemény Dénes utódja lehet Budapesten.

Az elnökségi ülésen Vári Attila alelnök bejelentette: számos sportszervezet előzetes megkeresésének és felkérésének eleget téve vállalja az elnökjelöltséget,

illetve azt, hogy elnöki programját valamennyi tagszervezet és elnökségi tag részére eljuttatja a napokban.

Akkor megkérdeztük tőle, hogy ez mennyiben érintit a pécsi feladatait, hiszen ő az önkormányzat sportholdingjának, a PSN Zrt.-nek a vezetője. Valamiért azonban Vári Attila nem akart válaszolni lapunknak, ehelyett azt kérte, októberben térjünk vissza a témára, amikor eldől, valóban ő lesz-e a befutó Kemény Dénes helyére.

Na, ehhez képest most a Nemzeti Sportnak bőbeszédűen nyilatkozott az egész ügyről, és Pécsről is. Az interjúból például egyértelmáen kiderül, hogy Vári továbbra is Pécsen akar dolgozni. Így mondta pontosan:

NS: Kilenc éve vezérigazgatója a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek, a feladat felkészítette a szövetség irányítására?

Vári: Elég komplex a cég, több mint háromszáz munkatársunk van, feladataink között megtalálható a létesítményüzemeltetés, a rendezvényszervezés, a beruházások kezelése, továbbá az ország legnagyobb sportiskolája – amelyben több mint 1500 fiatal igazolt versenyző tanul – is hozzánk tartozik. Nemcsak a városban, Baranya megyében is mi látunk el számos sport- és közfeladatot. Olyan sportvállalkozás vagyunk, amely paralimpiai, nyári és téli olimpiai érmessel is büszkélkedhet – ez egyedülálló a magyar sportban. Rengeteg sikert értünk el pécsi stábommal, számos tapasztalatot szereztem, ez kétségtelenül segítség.

NS: Megválasztása esetén megtartja a korábbi feladatkörét?
Vári: Igen, hiszen vállaltam egy feladatot Pécsen, ami felelősséggel jár, és a két pozíció csak erősíti egymást, mert a más sportágakban tapasztalt pozitív folyamatokat megpróbálhatjuk átültetni.

A fenti sorokat nekünk is elmondhatta volna pár napja.


OK_TAMOGATAS_BANNER

KATTINTSON A KÉPRE, HA SZERETNE SEGÍTENI!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter