Veszélyes varjaktól rettegnek Kertvárosban

Leginkább a közös képviselők és házmesterek rettegnek, de ők nagyon! Már reggel rettegnek, délben meg este is, mert a varjú horda mindent teleszarik – mondják a Nagy Imre út környékén élők. Ember és Természet harca – röviden!

Ha Hitchcock élne, tuti a pécsi kertvárosban forgatná le a rémisztő Madarak című film folytatását, netán rimékjét. Ő ugyanis biztosan értékelné a varjakkal harcban álló kertvárosiak véres valóságát és napi küzdelmeit.

A repülő hadsereg Kertváros felett köröz...

A repülő szörnyetegek Kertváros felett köröznek…

A kertvárosi házmesterek szerint minden baj akkor kezdődött, amikor 2011-ben kivágták a Melinda út melletti “kiserdőt”, mert valaki áruházat vízionált a magántulajdonban lévő területre. (Ez a földdarab még azoké a híres “spanyoloké” volt, akiknek Pécs a Magasházat is eladta 2008-ban jó pár ingatlannal együtt. Ezek közös jellemzője, hogy egyikből sem lett semmi – csak rohadnak tovább máig.)

A varjak aztán pár utcával arrébb lévő fákon találtak otthonra – rászabadítva ezzel a földi pokolot a panelben élőkre. 2012-ben az első csatát az Emberek nyerték, az önkormányzat segítségével pusztító csapást mértek a madarakra, vagy legalábbis eltávolították a fészkeket.

A Természet azonban csak egy csatát veszített, de a háborút nem: a varjak a Nagy Imre útig költöztek, és ott újjászervezték magukat.

„Nem tudjuk, nem akarjuk a környékünkön tovább elviselni és tolerálni a varjakat” – írták a BAMA szerint az önkormányzatnak a rettegő közös képviselők, akik több mint kétszáz aláírást is összegyűjtöttek.

„Az ürülékük undorító és egészségtelen, a Nagy Imre út 7. környékén naponta mossuk a járdát, több száz liter vízzel, és maszatoljuk a seprűvel.
 A ház előtt elhaladó gyalogosok pedig az égből kapják a fejükre az ürüléket. A közeli játszótér használhatatlan, a gyerekre nézve veszélyes, nagy ívben elkerülik a rengeteg ürülék miatt.”

Mivel védett madarakról van szó, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség az, amelyik engedélyt adhatna az önkormányzatnak a Második Csapásra (vagyis, hogy újra lebombázzák a fészkeket). A hatóság azonban egyelőre nem izgatja magát túlzottan, ebben mondjuk szerepe lehet annak is, hogy mára igencsak kevés, pár száz vetési varjú maradt a több tízezerből.

Ők utolsó mohikánokként tartják magukat Kertvárosban, állandó rettegésben és félelemben tartva az Embereket. A Háborúnak azonban még nincs vége!

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook