Városrészi testületeket állítanának fel Pécsen a civilek

Mert szerintük ezzel valóban kiderülne, mit szeretnének az adott városrészen élők. Erre tesz hivatalos javaslatot az ÖPE decemberben.

A rendkívül gyenge csütörtöki közmeghallgatás miatt hívtak össze sajtótájékoztatót a civilek Pécsen. Zokon vették ugyanis, hogy legkevésbé a pécsiek jelentek meg azon a városházi fórumon, amelynek célja eredetileg az lenne, hogy a városlakók feltehessék kérdéseiket, elmondhassák véleményeiket a városvezetőknek adott ügyekben. Most például Pécs jövőjéről, vagyis a folyamatban lévő fejlesztésekről.

hirdetés

Az ÖPE szerint “a politika árfolyama nagyot zuhant Pécsett, fekete csütörtöknek” nevezték a tegnapi napot, de hangsúlyozták: nem a pécsiek hibája, hogy nem voltak ott tegnap a Városházán.

Felturbózott polgári körök, avagy a szabadság kis körei Pécsen?

A civilek szerint a Településrészi Testületek felállítására lenne szükség Pécsen, az adott terület megválasztott önkormányzati képviselőjének közreműködésével. Ezekenek a testületeknek lenne a feladata az, hogy helyben összegyűjtsék a lakók problémáit (kis csoportos beszélgetések, kicsi “polgári körök” mentén), kívánságait, véleményeit, akaratát és azt megfelelően tolmácsolják a hivatalos városvezetés felé. Így ugyanis – mondják Kőváriék – elérhető, hogy valóban olyan irányba menjenek a város ügyei, amelyek jók a lakosságnak is.

– A decemberi közgyűlésen hivatalosan is javasolni fogjuk a polgármesternek ezen testületek felállítását, illetve azt is, hogy a készülő, új Települési Rendezési és Szabályozási Terv során minden városrészben tartsanak fórumokat. Ez az új szabályozás ugyanis hosszú évekre meghatározza majd az adott városrészeket és nem szabad a pécsiek megkérdezése nélkül ennyire komoly döntést hozni – érvelt Kővári János.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter