Végleg bezár a pécsi Jabil alapjaira építkező IQOR Hungary?

Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy komoly létszámleépítésre készül az elektronikai gyártó cég, az OK!PÉCS azonban úgy értesült, június végével a teljes pécsi egységet felszámolja a vállalat. Sőt, erről már tájékoztatták a dolgozókat is.

Jelenleg közel 150 ember dolgozik a cégnél, hogy nekik ajánlanak-e más munkalehetőséget az IQOR Hungary más gyáraiban, az egyelőre kérdéses. Annyi biztosnak tűnik, hogy néhányan átmehetnek a szombathelyi gyárba, ha akarnak – vagy, ha tudnak.

hirdetés

Kérdéseinket eljuttattuk a cég vezetéséhez, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

UPDATE: Megérkezett a cég hivatalos reakciója

Csoportos létszámleépítést jelentettek be

Az iQor Global Services Hungary Kft. a pécsi gyáregységet érintő csoportos létszámleépítést jelentett be. Ennek oka, hogy a gyárban bonyolított szerviztevékenységéhez kapcsolódó megrendelések jelentős visszaesése miatt a vevő szerződésbontást kezdeményezett az iQor-ral.

Ez a bejelentés a folyamatosan bővülő szombathelyi üzemet, illetve más vevőt nem érint. A pécsi gyáregység bejelentéskori létszáma 129 fő volt, a leépítés 118 főt érint.

Az iQor megtesz mindent, hogy munkavállalóinak lehetőséget biztosítson a szombathelyi gyáregységbe történő áthelyezésére, illetve felkészítse őket a munkaerőpiaci megmérettetésre. Többek között outplacement szolgáltatást biztosít, amellyel a gondoskodó létszámleépítés szellemében segíteni tudjuk kollégáink későbbi elhelyezkedését a munkaerőpiacon – írta válaszában a társaság.

Jelen pillanatban az iQor nem tervez gyárbezárást – jelentették ki.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter