Végleg “zártosztályra” kerül Géza, aki telecsinálta a pécsi belvárost

Többet nem láthatjuk “Kispénz Gézát” a pécsi utcákon. A férfit információnk szerint egy fogyatékosok ellátására specializálódott otthonban helyezik el, örökre.

Rendszeresen végezte a dolgát a belváros utcáin, de az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor Géza a Városháza előtt, fényes nappal fosta tele a Király utcát.

hirdetés

Úgy tudjuk, hogy a férfit már korábban is kezelték volna, de hely hiányában nem tudott bekerülni az inétezetbe. Géza a helesfai Boróka otthonba kerül, ahol 100 értelmi fogyatékossal, valamint 100 pszichiátriai beteggel fog együtt élni.

Nyilvánosan fosta tele a pécsi sétálóutcát egy hajléktalan!!! – OK!PÉCS

A hideg sem zavarta meg a városszerte jól ismert kéregetőt. Először ordítva kért wc-papírt a sétálgatóktól, de nem kapott. Ez viszont nem tartotta vissza, amint itt látható is. Persze csak az nézze végig a videót, aki nagyon merész.

Most az is kiderült egy alapos vizsgálat után, hogy a férfi nem szórakozásból székelt rendszeresen a köztereken, hanem azért, mert vastagbélrákja van.

Az intézmény honlapja szerint Géza sokkal jobb körülmények között fog élni, mint eddigi gyámjánál. Az otthonon belül fodrász, gyógytornász, kondicionáló terem, büfé, tréning konyha áll az ellátottak rendelkezésére. Évente több alkalommal szerveznek néhány napos kirándulást, üdülést is nekik, részben az önköltség megtérítésével, részben alapítványi támogatással.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter