Végre: Valaki megcsinálta a büdösbogár térképet!

És az a rossz hírünk van a pécsieknek, hogy rengeteg van a városban ezekből az idegesítő bogarakból.

Nagyjából egy marha jó reklámfogás, de attól még hírértéke is van annak, hogy elkészült Magyarország büdösbogár térképe. Ezt az ötletes: büdösbogár pont hu webcímen lehet megtekinteni. Vagy kattintson ide, erre a képre:

hirdetés

büdösbogár térkép

Szóval, úgy néz ki a helyzet, hogy minél nagyobb egy város, vagyis minél több ember lakja, annál több ott a büdösbogár is valamiért. Pécset különösen kedvelik, ez jól látható abból is, hogy vörös színnel virítunk ezen a térképen, de a debreceniek életét is megkeserítik rendesen.

A térképet “véletlenül” egy rovarírtó cég állította össze, de nem üzleti érdekből. A büdösbogárnak, vagy valamivel értelmesebb nevén: a címeres poloskának ugyanis nincs természetes ellensége és irtásuk is szinte lehetetlen – tömegesen. (Persze otthon működik a gyilok-spray, ez tapasztalat, csak alapos fújás kell neki, nem szabad sajnálni az anyagot. De kézzel is meg lehet fogni, csak az gusztustalanabb és nagyobb az esély, hogy büdös lesz, ha megnyomódnak a művelet közben – a szerk.) A bogár petéinek -50 fok, a kifejletteknek már csak -20 fok kellene ahhoz, hogy elpuszuljanak.

További rossz hír, hogy az igazi invázió még csak most jön majd!

Ön is tovább bővítheti, pontosíthatja a térképet, ha a “Nálunk is vannak”, zöld panelre kattint.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter