Végrehajtást indított a NAV az ellen-Zsolnay cégnél

A drámai cím ellenére azonban kiderült, “technikai problémák” merültek fel, a cég meg is egyezett az adóhatósággal már.

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa dobta be a hírt, miszerint végrehajtást indított a NAV a Ledina Kerámia ellen és ezért mindenki mondjon le!

hirdetés

Ez az a cég, amibe azokat a dolgozókat vette fel a pécsi önkormányzat, akik hirtelen felmondtak a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában. Majd a céget az önkormányzat eladta egy magánbefektetőnek, akinek igen nagy tervei voltak. Mint a napokban kiderült, a dolgozók jogosan mondtak fel, de nem eléggé jogosan – a bíróság szerint, de az ügynek még közel sincs vége.

Berkecz Balázs pedig nyilván jó időérzékkel most dobta be a végrehajtásról szóló hírt.

Mint Erdei Viktortól, a Ledina egyik vezetőjétől megtudtuk, a “drámai cím ellenére” nincs komoly baj a társaságnál, mindössze egy “technikai probléma” miatt maradt el egy járulékbefizetés.

– Már redeztük az adóhatósággal az ügyet, a jövő héten teljesítjük az elmaradt befizetést – közölte.

Buktak az ide-oda álló dolgozók

Ma elvesztette a munkaügyi pert az a pár dolgozó, akik a Ledinából hirtelen visszamentek a Zsolnay gyárba, majd névtelen és kitakart arcú interjúkat adtak számos médiumnak – értesült lapunk. Kártérítést kell fizetniük, de vélhetően más jogkövetkezménnyel is számolniuk kell majd a nyilatkozataik miatt. Az ítélet ez esetben sem jogerős egyelőre, tehát még bármi lehet.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter